Morgan : Morgans Plus 8 blir V6 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Morgans Plus 8 blir V6
Har du en god idé til et fengende navn på en ny Morgan så hiv deg på. Men Plus V6 er kanskje ikke helt originalt?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Det er forsyningen av den gamle Buick-motoren som etterhånden ble Range Rovers V8-motor, som etterhånden også ble hjertet i den den gang nye Plus 8 (september 1968) som begynner å tørke inn.

Derfor er Plus 8 egentlig ganske dødsdømt nå, men en ekstra kraftig Morgan skal det fortsatt finnes. Den lille Fabrikken i Malvern Link er i ferd med å få godkjent en ny utgave. Den skal utstyres med V6 motoren fra Ford Mondeo ST 220. Med tre-røret eksosmanifold og eget motorstyresystem regner man med 230 hester.

Det er nesten hele Plus 8 som benyttes i den nye bilen. Bare panseret med et annet antall luftgjennomganger skal endres. 150-180 av denne skal bygges neste år, og de vil hjelpe fabrikken til å nå en ny produksjonsrekord på 650 biler på et år.

Engelske Autocar har for tiden navnekonkurranse blant sine lesere. Men hvis du har en spesielt glup idé så send den til oss så skal vi videreformidle den.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: