Smart : Renault hjelper Daimler - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Renault hjelper Daimler
Dette er en av de mer overraskende samarbeidsprosjektene. Renault skal hjelpe Daimler med å bygge den neste store Smarten.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

På tross av at den forrige Smart ForFour var en katastrofe, enten vi snakker om den i tyskernes utgave eller som en Mitsubishi, planlegger Stuttgart en ny.

Og de har åpenbart ikke gitt opp tanken om et samarbeide, selv om det de praktiserte sammen med Mitsubishi forrige gang, ikke var til særlig glede for noen av dem.

For nå forteller tyske aviser at toppfolk fra Mercedes har hatt møter med sine kolleger fra Renault, og at samtalene gjaldt en ny ForFour som tyskerne og franskmennene skal utvikle og bygge sammen.

Tung start

La oss håpe at en ny utgave vil bli mer vellykket enn den opprinnelige lille Smarten. Det var først i 2007 at produksjonen gikk med et lite overskudd – etter ni års solide tap.

I fjor så det ut til å gå den rette veien, nesten 140.000 biler ble solgt – da var ForFour for lengst drept. 

Men i år, på tross av tyske skrotpremier som favoriserte små biler, har salget av den lille bybilen igjen gått tilbake, faktisk med så meget som 13 prosent. Bare S-Klassen selger færre blant personbilene til Mercedes.

Tysk-fransk

Hvordan samarbeidet med Renault skal se ut, er det foreløpig ingen som forteller. Men Renault har erfaring når det gjelder snacksy småbiler, de har en motorteknologi som er bedre tilpasset dette segmentet enn Mercedes-maskinene, og de har en bedre kostbase, når det gjelder produksjon.

Dersom den ”tyske” Smarten kan bygges i Frankrike – slik den har blitt til nå, kan den sikkert også bygges hos Dacia i Romania.

Kanskje vet vi litt mer etter Frankfurt.

Kanskje kan vi også, mens vi er i Frankfurt, få beskjed om at introduksjonen av den nye el-Smarten blir litt kjappere enn det er planlagt nå. Spør du en forhandler får du beskjed om at de ikke begynner å levere disse små elbilene over disk før langt uti 2011.

Her kan du lese om den elektriske Smart ED

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: