Morgan : Nytt fra Morgan (Helt sant!) - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Nytt fra Morgan (Helt sant!)
Hva er det Morgan er kjent for? Å bygge den samme bilen i 50 år? Og her kommer det faktisk en ny. Eva heter hun, Eva GT.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Vi ante ikke at Morgan hadde noe som liknet på en designer før vi møtte Matthew Humphries på Genève-utstillingen i 2005. Da var han fremdeles en 12 år gammel student på transportdesign-linjen i Coventry, men hadde gjort den revolusjonerende AeroMax.

SE: Aeromax fra Morgan

Etter det er han blitt fast inventar på Morgan-standen, og de har eksperimentert mer og mer med nye fasonger.

Nå viser de det første bildet av en firedørs coupé som skal debutere på Pebble Beach i august. På en måte forteller de Bristol hvilken vei den produsenten burde tatt, for her har vi en prototype som følger rett i hælene på den klassiske 403-modellen. To dører, fire seter, avanserte strømlinjer koblet med god merketradisjon.

LES: Morgans historie

Og akkurat som Bristol i 40- og 50-årene, skal Eva bruke en rekkesekser fra BMW. Bristols rekkesekser var en oppgradert utgave av førkrigsmotoren fra legendariske 328. Den Morgan skal bruke, er en twin turbo fra i dag – med tre liters slagvolum vil den yte 306 hester.

LES: Bristols historie

Det var da jeg leste at den vil komme med enten en sekstrinns manuell eller en sekstrinns automat, at det gikk opp for meg at dette var mer enn en konseptbil. Og lenger ned presiserer Morgan at her tar de bestillinger, så sant den ledsages av forsiktige 5.000 pund i depositum.

Pengene skal gå til å kjøpe seg en plass i køen for de første 100 limited edition-modellene, og etter den serien skal ”vanlige” utgaver produseres. Til en pris av ”konkurransedyktig i denne klassen”.

Morgan forteller om det tette samarbeidet de allerede har med ledende tyske underleverandører, som BMW, Siemens, Bosch og mange andre, samtidig som de nå har en konstruksjonsavdeling der unge folk jobber seg mot til sammen fem doktorgrader, og som kan benytte de omfattende utviklings-verkstedene som finnes ved universitetene i Oxford, Cranfield og Birmingham.

Noe av det de jobber med er en kompakt elmotor - dobbelt så kraftig som dagens av tilsvarende størrelse, og en batteripakke med meget større energitetthet enn det vi kjenner i dag.

Dette teamet lover oss en ny Morgan-modell hvert annet år. Man ser for seg å fylle nisjer som elektriske sportsbiler, morobiler for bilsport-weekender og familiesportsbiler som dagens Eva.

Vi får noen spesifikasjoner på den nye bilen også, som – ikke overraskende – er basert på det samme, limte alu-chassiset som Aero SuperSports, og siden man går for lettvekt er det sikkert masse aluminium, og dyktig, lokalt Morgan-håndverk, i karosseriet også.

Motoren drar selvfølgelig gjennom bakhjulene, og i bilen vil den sannsynligvis sertifiseres til 200 g CO2 per km (0,7 l/mil). Toppfarten vil ende på rett under 275 km/t, sier simuleringsarbeidet, og bilen vil veie imponerende 1250 kg.

Det skulle ikke forundre meg om den norske Morgan-importøren allerede mandag hadde sikret den første norske ordren.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: