Ford US Mustang: Flunkende ny ’65 Mustang - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Flunkende ny ’65 Mustang
På Sema utvidet Dynacorn sitt tilbud av klassiske Forder. Nå kan du få det komplette cabriolet-karosseriet til en 1965 Mustang. Nytt!
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Ford er ganske seriøs når det gjelder deler til de gamle USA-bilene. De driver et eget lisens-opplegg for folk som ønsker å reprodusere gamle biter, og de kjører en ganske skarp kontroll både med kvaliteten og markedsføringen.

Hvem som helst kan selvfølgelig hive seg ut på dette, ofte svært så lukrative markedet, men de som opererer innenfor rammen til det du kan finne på www.fordrestorationparts.com er, som regel pålitelige leverandører.

En av de med høy status i denne sammenhengen er Dynacorn som lenge har levert Mustang-karosserier for forskjellige modeller fra forskjellige år.

Nå har de jobbet seg tilbake og begynner å nærme seg grunnfjellet, med en reproduksjon av den åpne modellen av 1965-66 årgang – den opprinnelige Pony Car. Debuten på årets SEMA-utstilling vakte i hvert fall enorm interesse.

Vi er altså inne på første generasjon – den ekte Mustangen, den med små endringer for hver årgang, men altså den opprinnelige, som Henry Ford II selv foreslo, som Donald Frey omsatte til noe virkelig, og som legendariske Lee Iacocca tok under sine beskyttende vinger.

Her er det masse fantastisk amerikansk bilhistorie som Frey elsket å fortelle. Han døde, 86 år gammel på vårparten i fjor.

Administrasjonen så med skepsis på dette eventyret, men bevilgningene ble motstrebende gitt da det ble ”lovet” at bilen skulle selge rundt 80.000 eksemplarer pr. år. Den solgte to millioner på de to første årene!

Det er forresten verd å nevne at Dynacorn er nesten enda bedre på gamle muskelbiler fra GM.

Camaroer og Firebird og sågar en Chevelle cabriolet. For ikke å snakke om truck-kabiner fra 1947 til 1954. Egentlig ser de så lekre ut i sin body-in-white tilstand at man burde kunne henge dem rett på veggen.

Rundt 15.000 dollar koster disse komplette settene. Hold det opp mot retting og rustsveising og grunningsarbeide – og kom ikke med argumentet om at disse greiene MÅ være originale. 

Det er tross alt forholdsvis primitivt platejern vi snakker om, selv purister må da se fornuften i bare å skifte det ut, i stedet for å forsøke å bevare.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: