Morgan : Morgan til Le Mans - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Morgan til Le Mans
Igjen skal Morgan delta på Le Mans. Men denne gangen som noe som ikke er veldig Morgansk – for å si det forsiktig.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Morgan har deltatt på Le Mans flere ganger de siste årene, men nå er det festfyrverkeriet fra 1962 som skal feires. Den gang de tok klasseseier på dette krevende 24-timersløpet.

Da var det Chris Lawrence som var førstefører hos dem. Han kom for øvrig tilbake året etter med sin egen Deep Sanderson. Med en 1-liters Mini-motor gjorde den nesten 250 km/t på rettstrekningene.

Chris Lawrence dukket opp i mange Morgan-sammenhenger de siste årene, men han døde i fjor. Jeg lurer på hva han ville sagt om det nye Le Mans engasjementet Charles Morgan nå har gjort en avtale om.

Han gikk over Kanalen (det gjorde forresten Chris Lawrence en gang også, han utviklet en V8 motor for en fransk bil som het Monica – mer om den om en måneds tid, da har jeg hatt en lang prat med den bilens skaper, Jean Tastevin, 90 år!) og gjorde en avtale med OAK Racing.

Dette er en gruppe som har holdt på med bane i 30 år nå, under andre navn tidligere, men i det siste har de vært Oak og konsentrert seg om lange sportsvognløp. 6-timers og opp til 24-timers over hele verden.

Ikke av de som har hentet flest pokaler, men en rekke ryddige resultater – i fjor ble det flere podier på dem. I fjor overtok de også retten til å bygge prototypene til Pescarolo.

Henri Pescarolo, i sin tid Formel 1-fører med langt over 50 løp under beltet med blant annet Matra og Williams, og som har kjørt Dakar lenge etter at han fylte 60 – også med egne konstruksjoner, ble sportsvognprodusent for noen år siden. Men det har han altså gitt opp nå, og overlatt retten til Oak.

Så på den måten er det en OAK-Pescarolo 2012-modell som nå er omdøpt til Morgan LM2 og som nå bygges i det nydelige verkstedet deres i Technoparken ved Le Mans. Det er foreløpig ikke sagt noe om drivlinje eller hvem som skal trykke på pedalene her.

Men den skal meldes på hele FIAs World Endurance Championship. Dette har fått et helt nytt format i år og starter med 12-timers Sebring i mars. Deretter følger Spa, Le Mans, Silverstone, Sao Paulo, Bahrain og Fuji.

Et sted inni denne kalenderen skal også et sekstimersløp i Kina presses inn. Høres ut som endelig en løpsserie med litt kjøtt på igjen. 

«Morgan er ikke fremmed for ny teknologi», sier Charles Morgan om denne avtalen, «og her har vi et glimrende laboratorium for å prøve ut nye metoder og nye ideer. Herfra kan vi – håper jeg – hente ny teknologi og lære om nye materieler – alt sammen detaljer som vil komme vår neste bilgenerasjon til gode».

Han pekte til og med på at cutting edge aerodynamikk, slik man jobber med her, vil kunne bli viktig for Morgan å lære noe om.

Morgan og strømlinjer, stemmer egentlig det?

Samme det. Morgan og racerbane hører definitiv sammen, spesielt dersom de greier å gjøre det forholdsvis avslappet og sørge for at det blir et skikkelig miljø rundt innsatsen.

 

Oak-eier Jacques Nicolet og Morgan-sjef, Charles Morgan

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: