Suzuki : Norsk bestselger? - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
18 bilder i galleri
Norsk bestselger?
Ifølge administrerende direktør Frank Dunvold hos den norske importøren, RSA, har Suzuki S-Cross potensiale til å bli den nye norske “folkebilen”.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

S-Cross betegnes som Suzukis første C-segment crossover. Bilen, som foreløpig er en konseptmodell, skal være klar for markedet i oktober 2013. Allerede nå antyder RSA en pris på ca. 300.000 kroner.

Bilen skal produseres i Ungarn, og den får firehjulsdrift, bensin- og dieselmotorer, og sannsynligvis valgmulighet mellom manuelt gir og automat. Suzuki lover at dette skal bli en av bilene som har det laveste CO2-utslippet innen dette segmentet.

Ikke 2WD
S-Cross produseres også med tohjulsdrift, men den versjonen skal ifølge Suzuki-ansvarlig Lars Havre hos RSA, ikke importeres til Norge.

Spesifikasjonene på S-Cross er i hovedtrekk klare. Utvendig lengde er 431 cm, mens bredde og høyde er henholdsvis 184 og 160 cm. Akselavstanden er 260 cm.

Konseptbilen som vises i Paris står på dekkdimensjon 235/55 R20, men standarddimensjonen når bilen er klar for kundene, blir nok noe mer moderat.

Dynamikk og komfort
Suzuki har lang tradisjon med firehjulsdrevne biler. Etter lanseringen av Jimny, som opprinnelig het LJ-serie, i 1970, har de blant andre hatt modeller som Vitara, Grand Vitara, SX4 og Swift.

Sistnevnte har fått mange godord for sine fine kjøreegenskaper, og Suzuki mer enn antyder at konstruktørene har lykkes med å overføre det beste av kjøredynamikken fra Swift til nykommeren S-Cross, samtidig som de har hatt komfort som en prioritert oppgave.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: