Ford US Mustang: Mille Mustang - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Mille Mustang
1000 hester i en Bugatti er greit. For det er så fjernt at man ikke en gang gidder å tenke på det. Men tusen i en Mustang, da begynner vi virkelig å snakke.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er selvfølgelig Shelby American som bryter enda en mur. På utstillingen i New York, som åpner omtrent nå, skal de lansere en slags Mustang GT 500 ganger to. Men selv om den skal hete noe med tusen er betegnelsen misvisende.

Det er nemlig ikke 1000 hk det dreier seg om, men 1200!

I fjor lanserte de sin Shelby 1000, med rett i underkant av 1000 hester om bord. Den bilen som vises nå er imidlertid basert på en 2013 Mustang GT 500 og har fått med seg det de har lært om kraftige motorer underveis.

Utgangspunktet er 5,8-liters V-åtteren fra Ford som må være sterk som et pengeskap, for her strippes den helt og bygges opp fra bunnen av med forsterket alt det som må forsterkes, og forstørret alt det som må forstørres – kanskje spesielt kompressoravdelingen.

I tillegg er det gjort en del for å få hestene ut på blacktop’en, og holde bilen i nærheten av moder jord. Justerbar opphengning er et element, skikkelige bremser er et annet.

Den bruker vanlig pumpebensin, og John Luft, som er sjef for Shelby American, sier at selv med hele denne racing-pakken er bilen så snill at hvem som helst kan kruse ned Manhattan i tjukkeste trafikken med den.

Samtidig som den kan, lover han, gruse superbiler som koster tre-fire ganger så mye.

Og dermed fortalte han også hva den kostet. Du kommer til ham med din ganske nye 2013 Mustang GT 500 og legger 155.000 dollars på bordet. Dermed kan du hente din 1000 S/C om en måneds tid.

Og da vet du at ikke bare har du flere hester enn i en vanlig Veyron – du er faktisk mer sjelden også. Shelby skal ikke bygge flere enn 100 av disse utgavene.

PS!
Du vet selvfølgelig at 1000 på latin (og fransk og italiensk) heter mille!

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: