Ford US Mustang: Spesial på Spesialen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
36 bilder i galleri
Spesial på Spesialen
Du har sikkert fått deg at Ford Mustang runder 50 år i år, noe som markeres med en spesialutgave. Men Ford skal bygge en Mustang som er enda mer spesiell enn spesialen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Jubileums-modellen er utgaven med hardt tak, og den skal det bygges like mange av som årstallet da den ble lansert – 1964 (riktig nok som 1965-modell, men amerikanerne har det jo med å være tidlig ute).

Men nå forteller Ford at de også vil lage en cabriolet med omtrent tilsvarende utstyr og ytelser som 50-årsutgaven, i kun ett eneste eksemplar.

Denne bilen er ikke mulig å kjøpe, men du kan delta i et lotteri der premien er den eksklusive bilen. Trekningen foretas i forbindelse med Woodward Dream Cruise den 16. august, og begivenheten finner selvsagt sted på Mustang Alley i Femdale, Michigan.

Lodd er i salg nå og koster 20 dollar stykket, og overskuddet fra lotteriet går til en veldedig organisasjon – National Multiple Sclerosis Society.

Litt mer oppnåelig
Nå er nok flesteparten av de 1964 coupéene også allerede solgt, men du skal likevel få litt mer info om den.

Modellen er basert på Mustang GT fastback og leveres i to alternative lakkfarger – Wimbledon White og Kona Blue.

Den har så godt som alt av tilgjengelig tilleggsutstyr inkludert, så de eneste valg kunden må gjøre er om hun eller han vil ha hvit eller blå bil, og velge mellom 6-trinns manuell eller automatgirkasse.

- Krom var mye mer vanlig på 60-tallet enn i dag, så vi la på noen detaljer på grillen, sidevinduene og de tredelte baklysene, sier Moray Callum, visepresident med ansvar for Ford design. - Den blå lakken fremhever disse detaljene tydeligere.

Krom på baklyktene henter inspirasjon fra de tredelte lyktene på det originale designforslaget Gale Helderman skapte i 1962, og som ble fundament for produksjonsmodellen som debuterte i 1964.

Også interiøret er spesielt i 50-årsutgaven, med et aluminiums-panel som strekker seg over hele dashbordet, samt en plakett signert av Bill Ford som viser hvilket av de 1964 eksemplarene man befinner seg inne i. Setene er i skinn med kontrastsømmer.

Bruksbiler
- Mustang-entusiaster liker å kjøre sine biler, selv de mest eksklusive eksemplarene, så vi bygde denne eksklusive versjonen basert på 2015-modellen med best ytelser, sier Dave Pericak, sjefingeniør for Mustang.

- Enkelte vil nok innlemme bilen i sin private samling, eller stille den ut på et museum. Men de som kjøper den for opplevelsens skyld, skal få en sportsbil som er blant de beste med hensyn til kjøreglede, sier Pericak.

Bilen har en 5,0-liters V8 med drøye 400 hestekrefter og et dreiemoment på 529 Newtonmeter. I tillegg er den utstyrt med en Performance-pakke som inneholder massive 6-pots bremsecalipere fra Brembo på forhjulene.

Hjulutrustningen er 19-tommers spesialfelger med Y-mønster og Pirelli P Zero dekk i dimensjon 255/40 R19 foran og 275/40 R19 bak.

50 Year Limited Edition Mustang blir blant de første bilene som ruller av samlebåndet når produksjonen av 2015 Mustang starter senere i år.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: