Bentley : Bentley fornyer toppen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
19 bilder i galleri
Bentley fornyer toppen
Bentley lanserer Mulsanne Speed, en enda kraftigere utgave av deres største limousine.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Bentley og Rolls-Royce er ganske enerådende i dette aller mest luksuriøse segmentet der kundegruppen er filmstjerner, popartister, luksushoteller og hinsides rike arabere, kinesere og russere.

LES: Forsiktig Rolls-volusjon

Disse har selvsagt egen sjåfør og tilbringer selv mest tid i baksetet, men de er absolutt opptatt av å kjøre standsmessig, og å kunne ta seg raskt fram for å komme unna innpåslitne paparazzier.

For fem år siden lanserte Bentley sin nye Mulsanne, og nå får den et ansiktsløft som inkluderer oppgraderte motorer med lavere utslipp.

Samtidig benytter Bentley anledningen til å presentere en «over-toppen» modell – Mulsanne Speed.

6 ¾ liter
Motoren er i utgangspunktet den samme som tidligere – en 6,75-liters twin turbo V8. Effekten er økt med 25 hk til 537 mens maks dreiemoment er økt fra 1020 til 1100 Newtonmeter (ved 1750 o/min.). Her nærmer vi oss lastebiltall.

Har man dårlig tid så kan man spare hele fire tideler på akselerasjonsprøven – null til hundre kan nå foretas på 4,9 sekunder. Toppfarten stiger med ni kilometer til 305 km/t.

Men som vi er blitt vant til de siste årene – økt effekt betyr ikke høyere forbruk, i dette tilfellet er det redusert med 13 prosent.

Synes du det høres mye ut med 1,46 liter på mila, tilsvarende et CO2-utslipp på 342 g/km, så tenk på at bilen måler 558 x 193 x 152 cm over en akselavstand på 327 cm. Og at den veier 2,7 tonn. Den er med andre ord diger!

Skreddersøm
Nå sliter neppe Bentley-eierne med rekkeviddeangst, men den besparelsen medfører at du kommer 80 kilometer lengre på en fylling. (De smarteste av dere har for lengst regnet ut at det betyr et tankvolum på 96 liter.)

Hvis du klarer deg uten de ekstra hestene i Speed-utgaven, så har også standardutgaven fått en oppdatert motor som medfører at kreftene er de samme som tidligere, men utslippene er 13 prosent lavere.

Bentley Mulsanne Speed er en bil fabrikken skreddersyr etter dine ønsker og behov, og sammen med Rolls-Royce bruker de det ypperste av britiske håndverkere til å gjøre jobben på en måte som tilfredsstiller de mest kresne.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: