Infiniti : Brekkstangen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
14 bilder i galleri
Brekkstangen
SPIONBILDER: Nissans luksusmerke Infiniti er mildt sagt tynt representert i Europa. Her er modellen som skal lage vei i vellinga. Den kan også åpne for norsk import.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

QX30 blir etter alle solemerker betegnelsen på denne Europa-tilpassede modellen som skal konkurrere mot Audi Q3, BMW X1 og Mercedes GLA.

Da vi snakket med designstrateg Alfonso Albaisa på Frankfurt-utstillingen i fjor høst, hadde han vanskelig for å sette den kommende modellen i bås, men det er nok de ovennevnte modellene potensielle kunder vil vurdere den opp mot.

Denne bilen skal bygges ved Nissan-anlegget i Storbritannia, sammen med en Q30 hatchback. Det blir den første europeiske Infiniti-modellen, skreddersydd for oss, men den skal også eksporteres til andre verdenshjørner, inkludert Nord-Amerika og Kina.

Mercedes-fundament
Vi har tidligere fortalt at Infiniti og Mercedes skal samarbeide om å utvikle en ny plattform som skal benyttes av begge. Når det gjelder Q30 og QX30 har Infiniti valgt å bruke den kompakte Mercedes-plattformen som sitter under A-, B-, CLA- og GLA-klasse.

-Vi bruker Mercedes’ MFA-plattform og deres toliters bensin- og dieselmotorer, avslørte styreformann Andy Palmer til Automotive News Europe i et intervju i sommer. Han la til at Infiniti vurderte å utvikle sin egen plattform, men droppet dette.

Alt må stemme
-Nå du skal bygge premium, må plattformen være stivere, hjulopphenget må være mer avansert, støydempingen bedre, og derfor valgte vi å bruke MFA-plattformen som Daimler har investert tungt i, sa Palmer. -En annen grunn er selvsagt at vi bruker Mercedes-motorer.

Produksjonen av de europeiske Infiniti-modellen starter trolig medio 2015. La oss håpe dette blir en vellykket døråpner for Infiniti på vårt kontinent – de har for mange fine biler til ikke å være tilstede her.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: