Ford US Mustang: Ny Shelby Mustang - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
18 bilder i galleri
Ny Shelby Mustang
For første gang skal Ford Mustang markedsføres seriøst i Europa. Men denne utgaven blir neppe dusinvare.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er den legendariske Shelby-betegnelsen som nå finner veien til sjette generasjon Mustang. Shelby GT 350 Mustang debuterer på LA Auto Show denne uken, og den vil garantert appellere til amcar-entusiaster langt utenfor USA.

Legenden Carol Shelby forlot denne verdenen for et par siden, og Shelby American stoppet produksjonen av sin egen GT 350 i fjor. Den nye bilen er det Ford Motor Company selv som har utviklet, gjennom muskelbil-divisjonen SVT.

Klassisk oppskrift
En ny motor et utviklet for den sprekeste Mustangen, men ta det med ro – her er det fortsatt V8 som gjelder. Uten pustehjelp! Og bilen har manuell sekstrinns girkasse.

LES: Ny Mustang i detalj

Den turtallsvillige motoren har et slagvolum på 5,2 liter, yter mer enn 500 hester og har et dreiemoment på drøye 540 Newtonmeter. Eksakte data får vi foreløpig ikke innsyn i, men Ford omtaler den som sin «kraftigste normalt pustende produksjonsmotor noensinne».

(saken fortsetter)

Ford har utstyrt GT 350 Shelby med MagneRide som benytter magnetteknologi for å justere demperne individuelt, hjul for hjul, i løpet av millisekunder. Systemet kjenner vi også fra andre modeller som f.eks. Corvette og Audi TT.

GT 350 har 19-tommers spesialfelger, 10,5 tommer brede foran og 11,0 tommer bak. Michelin har utviklet egne Pilot Super Sport dekk spesielt for denne modellen. Bremsene bærer Brembo-logoer, 6-pots calipere foran og 4-pots bak.

(saken fortsetter)

Ny front
Alt foran frontruten er modifisert sammenlignet med en vanlig Mustang, for å gi bedre aerodynamikk, og fronten er inntil to tommer lavere. Selvsagt trenger et beist som dette godt med luft til motor og bremser, det sørger de ekstra ventilene og luftinntakene for.

Interiøret er sportslig, sportsrattet har flat bunn og Ford hevder å ha brukt hundrevis av timer sammen med Recaro for å perfeksjonere sportssetene.

Shelby GT 350 Mustang har et system der føreren kan påvirke bilens oppsett i fem nivåer som gir hver sin kalibrering av ABS-bremser, stabilitetskontroll, styring, gassrespons, demping og eksoslåt.

Ford har foreløpig ikke sagt når denne modellen skal lanseres, eller om den er aktuell for Europa. Vi må nok nøye oss med mer moderate versjoner i Norge, med mindre du er villig til å spandere et gjennomsnittlig boligbudsjett på ny bil.

Se hva Ken Block har fått ut av en klassisk Mustang i Gymkhana 7:

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: