Ford US F-150: Golf slo ut Mustang i USA - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Golf slo ut Mustang i USA
Ganske uventet slo VW Golf/Golf GTI ut Fords nye Mustang og Hyundai Genesis i kampen om å bli North American Car and truck of the Year. Ford F-150 vant i truck-klassen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Bilmessen i Detroit åpner alltid med kåring av årets bil og årets truck/utility i Nord-Amerika som her også omfatter Canada. I fjor vant Chevrolet med Corvette Stingray, så det var ventet at Ford Mustang ville bli det naturlige valget i 2015. Men juryen stemte annerledes og valgte VW Golf/Golf GTI foran Mustang. Golf er historisk verdens nest mest kjøpte personbil etter Toyota Corolla.

Sist gang Volkswagen halte i land seieren var med New Beetle tilbake i 1999.

I truck-klassen derimot gikk førsteplassen som ventet til Ford nye F-150 med aluminiumskarosseri og ecoboost-motor. På de neste plassene fulgte Chevrolet Colorado og Lincoln MKC. F-150 vinner fordi Ford har klart å slanke bilen med nær 350 kilo. Det er åttende gang Ford vinner prisen.

Ford F-150, nå i trettende generasjon, er fortsatt den klart mest kjøpte bilen i USA som den har vært det de siste 32 årene. For 43. gang toppet Ford F-serie pickup-truckenes bestselgerliste i USA i fjor med 753.851 solgte eksemplarer.

Ford lanserte F-serien i 1948.

Årets priser deles ut for 22. gang, denne gang plukket ut av en 57 medlemmer stor jury.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: