Bentley : Bentleys Aston Martin-klone - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
41 bilder i galleri
Bentleys Aston Martin-klone
Verden får tydeligvis ikke nok av superluksus sportsbiler. Nå er det Bentleys tur til å klone Aston Martin.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Selvfølgelig handler det om kjøpesterke kunder i Kina, USA og Midtøsten da Bentley kvelden før dagen i Genève rullet fram konseptet EXP 10 Speed 6, en rålekker, toseters supersportsbil.

Et nærmest umettelig kinesisk marked for europeiske, toseters luksussportsbiler gjør det mulig for Bentley å realisere en femte modellrekke.

Selv om det ikke ble sagt direkte, ligger det allerede i kortene at EXP 10 Speed 6 ikke bare skal produseres, men at det kan komme til å skje ganske snart. At Bentley valgte å legge konseptet så nær opp til Aston Martins design var det eneste som overrasket.

Etter at VW-konsernet overtok det tradisjonelle, britiske luksusmerket har profilen vært høy-ytelses luksusbiler med Continental GT som den mest sportslige. Den planlagte SUV-en med basis i konseptet EXP 9 understreker bare det tilbakelente hos Bentley.

Stolte gener
Samtidig er Bentleys DNA tuftet på racing. Her framstår EXP 10 Speed 6 som naturlig og viktig for Bentley for å understreke viktigheten av dynamikk og at de slett ikke har glemt historien.

Parallelt med at Bentley EXP 10 Speed 6 kommer til å få klare ytelsesmessige fellestrekk med Lamborghini, blir den samtidig italienerens rake motsetning innen VW-familien gjennom vektleggingen av komfort.

På øverste hylle
Og med Bugattis produksjonsopphør (enn så lenge?), trenger VW å vise at de ikke bare er størst i verden, men like klart behersker det ypperste av teknologi og elektronikk pakket inn i de beste materialer og håndverkstradisjoner.

Tanken ser ut til å være å gi en unik totalopplevelse bak et bilratt hvor instrumenteringen har klare fellestrekk med Audi TT og Audi R8, men hvor den buede informasjonsskjermen øverst på en konsoll utformet i aluminium, kobber og kirsebærtre representerer infotainment-nytenkning. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: