Opel Ampera: Opel tar en Tesla - til halve prisen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Opel tar en Tesla - til halve prisen
Kampen om å være best på elbilrekkevidde er i full gang. Nå kaster Opel seg inn på arenaen med Ampera-e. Den er i Norge i 2017.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

En Opel med Teslas rekkevidde, men til nær halve prisen? Det må være for godt til å være sant? Eller kanskje ikke? For en rekke data er kjent om Chevrolet Bolt, som fra 2017 blir å få kjøpt hos en Opel-forhandler nær deg under navnet Opel Ampera-e.

Minst 300 km
GM har antydet 60 kWt batteripakke i den kompaktstore bilen med plass til fem. Teslas minste modell har 70 kWt batteripakke, men siden Teslaen både er større og tyngre bør Ampera-e kunne konkurrere fullt ut på rekkevidde.

Dette er samtidig det dobbelte av batterikapasiteten til Nissan Leaf som nylig ble oppgradert med 30 kWt batteripakke. Tester bladet Bil har gjort med Leaf 30 kWt viser at praktisk rekkevidde under østlandsk vinter varierer fra 130 til 175 km rekkevidde.

Det vil kunne bety praktisk rekkevidde for Ampera-e på rundt 300 kilometer og stemmer overens med oppgitt rekkevidde på 320 kilometer i USA. I USA kreves at bruksrekkevidde skal være lik fabrikkoppgitt rekkevidde.

Trusselen fra Tesla
Chevrolet Bolt/Opel Ampera-e er naturligvis GMs svar på trusselen fra Tesla om snart å lansere en mer kompakt familiebil enn Model S, men med omtrent samme rekkevidde og til langt lavere pris.

GM antyder derfor pris under 30.000 dollar for Bolt når 7500 dollar i US-insentiver er trukket fra. Omregnet direkte til norske kroner blir det rundt 330.000 kroner. Tesla Model S 70 koster til sammenlikning akkurat 600.000 kroner.

Økt rekkevidde er naturlig nok tema hos alle som produserer elektriske biler. Volkswagen antyder lengre rekkevidde på Golf, BMW sier det samme om i3. Samtidig har det lekket ut informasjon på at BMW planlegger i5, som både vil være større og klare flere km enn i3.

60 kWt fra Nissan
Og da BilNorge besøkte Nissan i Yokohama sist høst ble vi presentert for en 60 kWt stort batteri som var under uttesting. Batteriet blir Nissans svar i neste generasjon Leaf, som vil være en direkte konkurrent til Bolt/Ampera-e.

Betydelig prisfall på battericeller de siste to årene har gjort det mulig å øke batterikapasiteten i elbilene uten å øke prisen.

Kommende Bolt/Ampera-e bygger på GMs erfaring med Volt/Ampera, sistnevnte lansert som elbil med rekkeviddeforlenger i 2011. Det ble på ingen måte noen suksess verken i Norge eller resten av verden. Fordi Ampera ikke nøt godt av engangsavgiftsfritak eller andre elbilincentiver, ble den for kostbar til å være interessant i Norge.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: