En god søndag for Stian Paulsen

Stian Paulsen hadde ikke marginene på sin side i lørdagens kvalifisering i Seat Leon Eurocup. Men den dyktige nordmannen gjorde det maksimale ut av situasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Med startspor 11 i begge helgens løp på østerrikske Red Bull Ring, hadde den norske Seat Leon Cup-føreren et meget vanskelig utgangspunkt. En tiendeplass hadde gitt pole position i andre løp siden kvalifiseringen for de ti beste snus på hodet i andre løp, så nordmannen hadde ikke marginene på sin side.

Stian ledet serien før helgen, men det virket nærmest umulig å beholde ledelsen etter helgen med et så vanskelig utgangspunkt.

Men Stian Paulsen er ikke den som gir opp lett. I lørdagens løp arbeidet han seg effektivt opp gjennom feltet og endte til slutt på 7. plass. Seieren gikk til Niels Langeveld som dermed overtok ledelsen i serien, 10 poeng foran Paulsen.

I søndagens løp hadde Stian samme startspor, og etter en dårlig start ramlet han ned til 13. plass. Men Fredrikstad-gutten gjorde en fantastisk innsats i løpet og passerte den ene konkurrenten etter den andre.

Han endte løpet på en flott fjerdeplass, og da utfordrer Langeveld bare klarte 7. plass, klatret Stian igjen til topps i serien med 169 poeng foran Langeveld med 164 poeng og Mikel Azcona med 162 poeng.

Dermed er kampen om cupseier helt åpen idet det gjenstår to løpshelger i Seat Leon Eurocup. Neste løp kjøres på Nürburgring allerede om en uke.

PS!
Etter lørdagens løp ble Stian ilagt en tidsstraff på fem sekunder for kontakt med en annen fører på siste runde. Han ble dermed flyttet til 11. plass og mistet de viktige poengene for 7. plassen.

Dermed er stillingen i cuppen at Niels Langeveld leder med 171 poeng, Stian har 163 poeng og Mikel Azcona 155 når to helger og fire løp gjenstår av årets sesong. Det betyr at det fortsatt skal kjøres om 110 poeng, så alt er mulig.