Norsk 13-åring er tysk mester

Supertalentet Dennis Hauger fra Aurskog ble i helgen kåret til juniormester i det tyske gokartmesterskapet – kjent som Europas tøffeste serie.

Publisert Sist oppdatert

Dennis Hauger (13) vant mesterskapet i klasse OKJ som er for alderen 13-15 år. Han er første «rookie» (nykommer) som vinner mesterskapet i sin debutsesong.

Serien har gått over fem løpshelger der 75 førere fra 25 land har deltatt. Serien ble avsluttet i Kerpen sist helg, på banen Michael Schumacher vokste opp på.

Det norske talentet kom til banen fredag uten å ha testet her tidligere. Han fikk kun fem treningspass til å finne ut av bane og alle tekniske innstillinger sammen med teamet.

Det gikk så bra at han avsluttet fredagstreningen med å være raskest av samtlige. Og suksessen fortsatte da han vant alt som var på lørdagens kvalifiseringer, og sikret seg pole position i finalene søndag.

I finalene kontrollerte Dennis med tanke på mesterskapet sammenlagt som han ledet før finaleløpet, og kjørte uten å ta noen sjanser.

Han fullførte med andreplass i begge finalene, nok til å sikre sammenlagtseieren i mesterskapet.

Nå gjenstår WSK Final Cup førstkommende helg i Italia, Verdensfinalen i X30 i Frankrike 10.-16. oktober og før sesongen avsluttes med VM i Bahrain 15.-19. november.

Dennis er en av favorittene i VM til tross for sin unge alder og debutantstatus, så blir spennende å se om han kan skrive seg inn i historiebøkene som den første nykommer som klarer å bli verdensmester.

Du kan lese en stor reportasje om talentet Dennis Hauger i bladet Bil nummer 10-2016.