Mazda : Mazda røper ny CX-8 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Mazda røper ny CX-8
Mazda har hatt stor suksess med sine SUV-modeller i Norge og ellers i verden. Nå røper de at en ny modell er på gang, foreløpig kun for hjemmemarkedet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

I sine første leveår la Mazda CX-5 beslag på øverste trinn på den norske SUV-statistikken, og den er fortsatt blant de mest solgte biler i segmentet.

For to år siden kom lillebror CX-3 på markedet, og denne har posisjonert seg like bak storebror på statistikken som Mazdas nest mest solgte modell.

Men noen ønsker seg mer plass, og da kan nyheten som snart dukker opp i Japan være et interessant alternativ. Der skal de nemlig om kort tid lansere CX-8, en ny modell med tre seterader.

Mazda har allerede en 7-seter i programmet, men CX-9 er i stor grad skreddersydd for det amerikanske markedet og er dermed for stor for Japan og Europa.

Nye CX-8 måler 490 x 184 x 173 cm og er med det 115 mm kortere, 129 mm smalere og 17 mm lavere enn CX-9. Akselavstanden på rause 293 cm er den samme for begge.

I Japan skal CX-8 tilbys med ulike konfigurasjoner, hvor man kan velge to separate seter i stedet for sofa i andre seterad og dermed få en komfortabel 6-seter. Mazda lover plass og komfort nok for voksne i rad tre.

Bilen skal selges med 2,2-liters dieselmotor og sekstrinns automatkasse. Motoreffekt er ikke oppgitt, men samme drivlinje i CX-5 byr på inntil 175 hestekrefter og et dreiemoment på 420 Newtonmeter.

Etter at flerbruksbilen Mazda5 ble tatt av programmet i 2015 kan det kanskje være mulig å selge en 7-seters SUV i Europa? Vi er sikre på at Mazda gjør noen vurderinger, med diesel og automat er i alle fall ikke drivlinjen noen hindring for vårt kontinent.

Dessverre har ikke Mazda publisert noen bilder foreløpig, men du får en god indikasjon ved å studere nye Mazda CX-5 og storebror CX-9.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: