Ford Focus: Ny Focus viser seg frem - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Ny Focus viser seg frem
SPIONBILDER: Det er sjelden produsentene er så nonchalante som dette når det gjelder kamuflasje. Dekoren antyder at bilen nærmest er klar til bruk.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Ford fornyer Focus til modellåret 2019, noe som antagelig betyr at den er på plass i markedet om et halvt års tid – kanskje enda tidligere i Nord-Amerika hvor man spekulerer i at den kan debutere på Detroit-utstillingen allerede i januar. Det var nemlig der dagens modell debuterte i 2011.

Men Focus er en global modell som både produseres og selges i en rekke markeder, så det er liten tvil om at den også kommer til Norge etter hvert.

Selv på denne kamuflerte bilen er det lett å se at den har fått ny grill – ikke ulik den vi finner på nye Fiesta, og der det bredeste partiet er nærmere toppen enn bunnen, motsatt av hva som er tilfelle på dagens modell.

Ytre mål opprettholdes omtrent på dagens nivå, men en litt strukket akselavstand gir rom for et mer fleksibelt interiør med bedre baksetekomfort.

De kompakte 1,0-liters turbomotorene vil nok videreføres i ulike styrkegrader, men det kommer også alternativer for dem som ønsker kraftigere lut og for de som foretrekker diesel.

Ford i Europa har ikke akkurat stått på barrikadene når det gjelder ladbare biler, selv om de har en Focus-basert elbil og en hybrid (ikke-ladbar) Mondeo. Det er grunn til å anta at det vil endre seg ved lansering av en ny generasjon Focus.

En ting føler vi oss trygge på – konkurrentene skal stå tidlig opp om de vil utfordre Focus på kjøreegenskaper – den siden har vært prioritert ved alle tidligere generasjoner, så det er ingen grunn til å frykte noe annet ved neste modell.

Les alle våre tester av Ford Focus fra de siste 20 årene

Selv om det er femdørs og stasjonsvogn som utgjør volumet hos oss, selges det også mange Focus sedan i andre markeder. Denne skal heretter bygges i Kina, med eksport til blant annet USA.

PS!
Hashtaggene med «TimeToFocus» på dører, panser og hekk kan tyde på at bilen er på vei til eller fra en foto-session. Eller at noen rett og slett syns det er morsomt å erte spionfotografene.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: