Jaguar XE: Raskeste sedan rundt Nordsløyfa - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Raskeste sedan rundt Nordsløyfa
Med en spesialutgave av XE hevder Jaguar de nå innehar runderekorden for firedørs sedaner rundt den drøyt to mil lange Nordsløyfa.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

En «Jaguar XE SV Project 8» noterte seg for en rundetid på 7 minutter og 21,23 sekunder, og smykker seg dermed med tittelen verdens raskeste firedørs sedan.

Racerfører Vincent Radermecker satt bak rattet, og tiden er hele 11 sekunder raskere enn den gamle rekorden som ble satt av en Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio for et års tid siden.

Nå er nok Alfaen litt mer dagligvare enn denne Jaguaren som oppgis å ha «production-intent specification».

Ifølge SVO-sjef Mark Stanton er det bare taket og selve dørbladene som er hentet direkte fra en vanlig XE, og 75 prosent av det mekaniske er eksklusivt.

Så store produksjonen blir det heller ikke – den skal kun bygges i 300 eksemplarer. Jobben gjøres selvsagt av SVO som står for Jaguar og Land Rovers spesialbygg

Motoren er en kompressormatet 5,0-liters V8 som varter opp med hele 600 hestekrefter. det skal holde til å gjøre 0-60 miles (96 km/t) på 3,3 sekunder og til en toppfart på over 320 km/t.

Project 8 kan leveres som fireseter, eller i en vektbesparende Track Pack som inkluderer racingseter i karbonfiber med firepunkts belter festet i gulvet der baksetene normalt sitter.

Begge utgaver har justerbart chassis, aerodynamikk og elektronikk som kan konfigureres i Track-modus.  

(saken fortsetter)

Da rekorden ble satt med en prototyp Project 8 var den innstilt på Track Mode og utstyrt med gatelovlige dekk – Michelin Pilot Sport Cup 2 i dimensjon 265/35 R20 foran og 305/30 R20 bak.

Tiden er så god at den faktisk har mange såkalte supersportsbiler bak seg. Hvis du skal prøve å sikre deg et av de 300 eksemplarene må du regne med å bla opp 149.995 britiske pund pluss det den fr. Jensen skal ha i avgifter.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: