BMW X5: Tidlig generasjonsskifte - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Tidlig generasjonsskifte
SPIONBILDER: Bare fem år etter den kom på markedet skal BMW X5 pensjoneres. I stedet kommer to nye modeller.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Det er sjelden en bil har så kort levetid som fem år, men hos BMW skal alle modeller over på en ny, felles arkitektur (CLAR) som er mindre, stivere og mer fleksibel enn dagens plattform.

Denne skal benyttes for både SUV-er og andre karosseriformer fra X3 / 3-serie og oppover.

Den nye X5-modellen får tilsvarende mål som dagens modell, og det meste av design blir også overført. Vi snakker med andre ord mer om evolusjon enn revolusjon.

Under skallet kommer nye tekniske løsninger, inkludert nye motorer, girkasser og elektroniske hjelpemidler som tar oss stadig lengre inn i den autonome verden.

Dagens X5 er BMWs mest populære SUV i Norge, og den femte mest solgte BMW totalt, med 1158 nyregistrerte biler hittil i år ifølge OFV

Av disse utgjør hybrid-utgaven 88 prosent, så vi får for BMW Norges skyld håpe at den kommer raskt på programmet etter modellskiftet.

Amerikansk
Nye X5 skal som dagens modell bygges ved BMW-fabrikken i Spartanburg, South Carolina, hvor den deler samlebånd med andre X-modeller fra X3 og oppover.

Det er bare X1 og den kommende X2 som produseres i Europa, men disse deler da også plattform med Mini-modellene (UKL1) og har forhjulsdrift som standard.

Og snart kommer ytterligere en modell på båndet når produksjonen av X7 – den første 7-seteren – starter om noen måneder. Modellen er primært viktig for det amerikanske markedet, men vi får trolig også se den på vårt kontinent etter hvert.

Vi møtte X7 i konsept-utgave på Frankfurt-utstillingen, og illustratørene hos Automedia har manipulert frem et bilde av hvordan modellen vil se ut i produksjonsform. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: