De sikreste bilene - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
De sikreste bilene
2017 har vært et meget travelt år for EuroNCAP. Til sammen har de krasjtestet nesten 70 biler – her ser du hvilke som er sikrest innen de forskjellige klassene.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Volvo bevarer sitt gode rykte for høy grad av sikkerhet, og deres nye XC60 er bilen som scoret høyest av samtlige biler testet i 2017. Dermed vinner den også klassen som hos EuroNCAP heter «store off-roadere».

Men merket som utmerker seg med flest toppkarakterer er Volkswagen – de topper hele tre kategorier: Polo er sikreste «supermini», T-Roc best i klassen «small off-roaders» og Arteon scorer høyest i kategorien «executive».

Subaru oppnår også toppkarakter for to modeller – nye Impreza og XV oppnår begge den beste scoren innen kategorien «liten familiebil».

Selv om EuroNCAP stiller stadig strengere krav, oppnådde de fleste nye biler som ble testet i fjor toppkarakteren fem stjerner.

Dårligere gikk det med eldre modeller som har vært gjennom en facelift – flere av disse kom dårlig ut grunnet mangel på elektroniske hjelpemidler.

– Det er oppmuntrende å se at så mange biler gjør det bra innen alle kategorier med hensyn til sikkerhet, og at stadig flere produsenter utstyrer sine modeller med livreddende sikkerhetsteknologi, sier Michiel van Ratingen, generalsekretær i EuroNCAP.

Her er vinnerne innen de forskjellige kategoriene:

Kategori:

Modell:

Executive

VW Arteon

Stor off-roader

Volvo XC60

Liten off-roader

VW T-Roc

Supermini

VW Polo

Liten MPV

Opel Crossland X

Liten familiebil

Subaru XV og Impreza

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: