Norske pallplasser i Sverige - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
21 bilder i galleri
Norske pallplasser i Sverige
Andreas Mikkelsen kjørte i helgen inn til sin første pallplass for Hyundai. Thierry Neuville sikret seg seieren, men det var flott innsats av flere nordmenn i årets andre VM-runde.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Neuville vant til slutt med en margin på 19,8 sekunder til Citroën-fører Craig Breen – en velfortjent seier etter at han har ledet mesteparten av helgen. Andreas Mikkelsen sikret seg tredjeplassen, 28,3 sekunder bak sin teamkollega.

Esapekka Lappi i Toyota gjorde en fantastisk innsats på siste dag av Rally Sweden. Han vant den avsluttende Power Stage og arbeidet seg opp fra sjetteplass lørdag kveld til fjerdeplass totalt.

Dermed skjøv den unge finnen som kjører for norske Even Management Hyundais Haydon Paddon ned til femteplass og Mads Østberg som gjorde comeback for Citroën til sjetteplass.

Deretter fulgte Jari-Matti Latvala i Toyota, Teemu Sunninen i Ford, Ott Tänak i Toyota og Elfyn Evans i Ford. Regjerende verdensmester, Sebatien Ogier, endte rallyet på en skuffende 11. plass.

– Resultatmessig er jeg veldig fornøyd med tredjeplass. En plass blant de tre beste var målsettingen foran løpet. Dette var mitt første rally på snø og is med Hyundai, og vi hadde bare én test i forkant av løpet, sier Andreas Mikkelsen.

– Testen foregikk under litt andre snøforhold enn hva vi opplevde i helga, og dermed hadde jeg et annet oppsett på bilen enn hva jeg normalt ville hatt om jeg hadde kjent bilen bedre, forteller Andreas som har med seg Anders Jæger i kartleserstolen.

Selv om han er godt fornøyd med tredjeplass, har han ingen problemer med å innrømme at han hadde håpet at tempoet skulle vært høyere.

– Det henger sammen med at jeg ikke kjenner bilen godt nok ennå, men det vil komme. Tredjeplass er et bra resultat med tanke på mesterskapet, og nå ser jeg frem til neste VM-runde som er i Mexico i mars, understreker 28-åringen.

Tredjeplassen i Sverige er hans første pallplass etter at han foran de tre siste VM-rundene i fjor signerte fabrikkontrakt med Hyundai.

I samtlige fem løp han har kjørt for Hyundai har han sikret seg etappeseire. Det er en bekreftelse på at nordmannen mener alvor med at VM-gull er et realistisk mål denne sesongen.

– Etter en uheldig VM-åpning i Rallye Monte-Carlo var det viktig med et godt resultat nå. Med tredjeplass er vi med for fullt, sier Andreas, som også fikk med seg noen ekstra VM-poeng etter tredjetid på den avsluttende Power Stage-etappen.

I WRC2-klassen ble det en overraskende seier til Toyotas unge talent, Takamoto Katsuta, som i helgen kjørte en Ford Fiesta R5.

Han slo til slutt Skoda-fører Pontus Tidemand med en margin på 4,5 sekunder mens Ole Christian Veiby sikret seg en flott tredjeplass i sin debut som fabrikkfører for Skoda.

Henning Solberg som gjorde en gjesteopptreden i Ford i helga endte på 19. plass totalt, mens Christian August Selmer i en Fiesta R5 ble nummer 40 totalt og 18 i klassen.

PS!
En stor takk til Henrik Nordlie som har delt sine bilder fra søndagens Power Stage med oss.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: