Sensasjonelt av Sebastien Loeb - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Sensasjonelt av Sebastien Loeb
Sebastien Loeb sjokkerer en hel rallyverden ved å kjempe om seieren i Rally Mexico i sitt comeback for Citroën. Andreas Mikkelsen får ikke tingene helt til å stemme, men en pallplass kan likevel være innenfor rekkevidde.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Den nidoble verdensmesteren Sebastien Loeb kjører sitt første WRC-rally på grus siden mai 2013. Og den 44-årige franskmannen, som de siste rene har kjempet mot Petter Solberg i Rallycross-VM, imponerer virkelig.

Etter fredagens etapper ligger Loeb på andreplass, bare 7,2 sekunder bak ledende Dani Sordo i Hyundai. Og han kunne faktisk ha ledet om han ikke hadde bommet på et veidele tidlig på fredagen.

– Jeg overså et veidele fordi jeg var opptatt med å se langt frem på veien, og dermed var jeg for sen på bremsene, sier han. – Men totalt sett har det vært en bra dag. Jeg ante ikke hva vi kunne forvente på forhånd, men nå er vi her og det føles bra.

Både Loeb og ledende Sordo hadde fordel av å starte et stykke bak i feltet. De første startende fikk oppgaven med å «feie» bort løsgrus for sine konkurrenter.

Sordo tok ledelsen tidlig på dagen ved å vinne to etapper, men mistet en del av forspranget grunnet dårlig dekkvalg på ettermiddagen.

Toyota-fører Ott Tänak slet med overoppheting i sin Yaris WRC, men klarte likevel å ta seg inn til en foreløpig tredjeplass, 3,8 sekunder bak Loeb. På fjerdeplass følger Kris Meeke i den andre av to Citroëner i Mexico.

Både Sebastien Ogier (Ford) og Thierry Neuville (Hyundai) som var de første bilene på veien, slet med grepet. Ogier klarte imidlertid å ta seg inn til en foreløpig femteplass, 30,2 sekunder bak teten og 1,5 sekunder foran Andreas Mikkelsen. Neuville er over to minutter bak teten på en syvendeplass.

– Jeg tapte mye på åpningsetappen, uten at jeg helt vet hvorfor, for jeg synes vi kjørte bra. Men utenom det, så er jeg egentlig godt fornøyd med Mexico så langt, sier Andreas Mikkelsen.

– Skal man pushe i dette løpet, så er det høy risiko. Jeg føler jeg ligger og balanserer på denne risikoen, men likevel på rett side av grensen. Jeg har gjort mange feil i dette løpet tidligere år, og prøver å unngå det denne gangen her. Jeg skulle selvsagt ønsket at vi var litt høyere på resultatlista, slår han fast.

Etter at de siste etappene på åpningsdagen ble avsluttet i natt norsk tid, ligger Andreas og kartleser Anders Jæger på sjetteplass.

Det er drøyt halvminuttet opp til teamkamerat Dani Sordo som leder, mens rallylegenden Sebastien Loeb virkelig imponerer i sin gjesteopptreden.

– Det er absolutt imponerende hva Loeb viser. Jeg sa før løpet at hvis han henger med i toppen, så blir jeg imponert – det har han til de grader gjort. Han kan kjøre bil den gutten der, sier Andreas med et smil.

For Andreas ligger det an til å bli en duell om fjerde-femteplassen, men i et rally kan alt skje. Kris Meeke ligger på fjerdeplass, drøyt sju sekunder foran nordmannen, mens Sebastien Ogier ligger halvannet sekund foran på femteplass.

Ned til Thierry Neuville på sjuendeplass er det halvannet minutt. Andre dag av Rally Mexico starter lørdag ettermiddag, norsk tid.

– Da vil jeg være bil nummer to på veien, og det er ingen gunstig startposisjon. Jeg ser på det som umulig å ta igjen de helt i toppen, men ser frem til en duell med Ogier, sier Andreas.

I WRC2-klassen leder svenske Pontus Tidemand suverent i sin Skoda Fabia R5. Han har allerede opparbeidet seg en margin på over tre minutter til nærmeste utfordrer, Gus Greensmith i en Ford Fiesta R5, og ligger på en flott åttendeplass totalt i rallyet.

Resultat etter fredagens etapper:

1. D Sordo / C del Barrio ESP, Hyundai i20, 1t 47min 55.4sek

2. S Loeb / D Elena FRA, Citroën C3, +7.2

3. O Tanäk / M Järveoja EST, Toyota Yaris, +11.0

4. K Meeke / P Nagle GBR, Citroën C3, +25.0

5. S Ogier / J Ingrassia FRA, Ford Fiesta, +30.2

6. A Mikkelsen / A Jæger NOR, Hyundai i20, + 31,7

7. T Neuville / N Gilsoul BEL, Hyundai i20, +2.01,9

8. P Tidemand / J Andersson SVE, Skoda Fabia, +5.05,6

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: