Ny Sebastien i tet i Mexico - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ny Sebastien i tet i Mexico
Regjerende verdensmester Sebastien Ogier i Ford hadde en meget god lørdag i Mexico og overtok teten. Andreas Mikkelsen avanserte to plasser, men sliter med å finne godfølelsen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Sebastien Ogier hadde en problemfri lørdag, mens alle konkurrentene hadde sine problemer å slite med. Det gjaldt blant annet Sebastien Loeb som tapte over to minutter på en punktering og ramlet fra andre- til femteplass.

Ogier startet dagen på femteplass, 30,2 sekunder bak ledende Dani Sordo i Hyundai. Etter den siste etappen lørdag kveld hadde franskmannen en ledelse på hele 35,9 sekunder, og nå hadde Citroën-fører Kris Meeke overtatt andreplassen mens Dani Sordo er nummer tre 46,8 sekunder bak teten.

Når Ott Tänak i tillegg måtte bryte etter lørdagens første etapper med turboproblemer, kunne Andreas Mikkelsen avansere to plasser i sammendraget.

– Det har vært en vanskelig dag, spesielt første loopen. Når grepet i veien er dårlig, så sliter vi med å stole på bilen. Vi mister rompa på bilen, og det gjør at vi ikke kan angripe svingene. Derfor må vi sette opp bilen før svinger, og det taper vi tid på. Dette er tydeligvis noe alle Hyundaiene sliter med, så det må vi finne ut av, forklarer Mikkelsen.

I løpet av natten har han klatret fra sjette til fjerdeplass, og det ser det ut til at han og kartleser Anders Jæger er trygt plassert som nummer fire.

Det er drøyt 40 sekunder opp til teamkamerat Dani Sordo på tredjeplass, og drøyt 50 sekunder ned til Sebastien Loeb på femteplass når tre etapper gjenstår.

Andreas vant for øvrig nattens siste etappe, og han har dermed vunnet fartsetapper i samtlige seks løp han har kjørt for Hyundai.

– Vi ligger litt i ingenmannsland, og må prøve få med oss noen Power Stage-poeng. Det blir viktig, sier Andreas om den avsluttende etappen som går klokken 19.22 norsk tid.

Pontus Tidemand fortsetter å imponere i WRC2-klassen hvor han har en margin på nesten seks minutter til nærmeste utfordrer. Det holder til en imponerende syvendeplass i sammendraget.

Sammenlagt etter 19 av 22 etapper

1. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta 3hr 25min 03.1sec

2. K Meeke / P Nagle GBR Citroën C3 +35.9sec

3. D Sordo / C del Barrio ESP Hyundai i20 +46.8sec

4. A Mikkelsen / A Jaeger NOR Hyundai i20 +1min 28.4sec

5. S Loeb / D Elena FRA Citroën C3 +2min 19.7sec

6. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 +4min 44.6sec

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: