Sebastien Ogier vant Rally Mexico - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Sebastien Ogier vant Rally Mexico
Regjerende verdensmester Sebastien Ogier vant Rally Mexico med solid margin. Andreas Mikkelsen sikret seg fjerdeplassen, men den største overraskelsen i helgen sto Sebastien Loeb for.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Ford-fører Ogier sikret seg grepet om seieren på lørdagens etapper da han avanserte fra femteplass til ledelse.

Nærmeste utfordrer lørdag kveld var Citroën-fører Kris Meeke, men briten hadde en avkjøring på søndagens første etappe og ble dermed passert av Hyundai-fører Danis Sordo i sammendraget.

Meeke klarte å sikre seg tredjeplassen og ble med det beste Citroën-fører i rallyet.

Men det var en annen Citroën-fører som sjokkerte en hel rallyverden i helgen. I sitt første grusløp på nesten fem år var nemlig Sebatien Loeb oppe i ledelsen før en punktering lørdag ettermiddag sendte han ned til femteplass.

Andreas Mikkelsen sikret seg fjerdeplass og viktige poeng, men har slitt med å føle seg hundre prosent komfortabel i sin Hyundai i Mexico.

– Jeg hadde nok håpet på noe bedre enn en fjerdeplass, for å være ærlig. Men når situasjonen ble som den ble, så kom jeg greit fra det, sier Andreas Mikkelsen.

– Det var 13 viktige poeng å ta med seg. Vi hadde håpet på flere poeng, men vi har slitt med å få skikkelig selvtillit i bilen. Bakenden på bilen har levd litt sitt eget liv, og da er det vanskelig å pushe slik man vil. Det er egentlig noe alle vi Hyundai-førere har slitt med, så vi må finne ut av hvorfor bilen har oppført seg slik, sier han.

– Vi kom i hvert fall gjennom løpet uten noen store problemer, selv om det har vært vanskeligere enn vi hadde forventet, konkluderer Andreas Mikkelsen, som i det minste kan glede seg over at han har vunnet fartsetapper i samtlige seks VM-runder han har kjørt for Hyundai. I Rally Mexico vant han en av de 22 fartsetappene.

I WRC2-klassen var Pontus Tidemand helt dominerende i sin Skoda Fabia R5. Han endte på syvendeplass totalt i rallyet, og det er meget sjeldent en WRC2-fører er så høyt på resultatlistene.

Den avsluttende Power Stage ble vunnet av Ott Tänak foran Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala og Thierry Neuville. Andreas Mikkelsen kjørte inn til femteplass og fikk dermed med seg ett viktig poeng.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: