Print er ikke død - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Print er ikke død
Mange påstår at print er død, men nå kan du til og med printe din egen bil. Det meste av den i hvert fall.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

LSEV heter denne lille bybilen som i stor grad er utviklet ved hjelp av Polymaker – et selskap i Shanghai med solid erfaring i 3D-printing.

Her er det alle synlige deler (bortsett fra rutene) som er printet – det høres i hvert fall ut som en kjempeløsning for småbulke-arbeidet. «Borti en kant, kjære? Spiller ingen rolle, vi bare printer ut en ny og klipser den på plass».

Men det dreier seg altså om en batterielektrisk bybil, mindre enn den minste Smart (270 x 130 x 140 cm) som bare veier 450 kg.

Nå fortelles det også at det er bare 57 deler i hele bilen – sammenlignet med cirka 2000 i en vanlig bil. Begge tallene hørtes utrolig omtrentlige ut.

Men det fortelles også at det allerede er 7000 europeiske bestillinger på bilen som er priset til cirka 8.000 euro.

Kanskje også litt omtrentlig?

Den Italienske Posten skal ha 5000 og leasingselskapet ARVAL (nyetablert i Norge forresten) skal ha 2000. Problemet her er at verken hjemmesiden til Italias postvesen eller hjemmesiden til BNP Paribas – moderbanken til ARVAL – ante noe om Polymaker da vi søkte.

Men ikke avskriv 3D-printing i bilindustrien. Hver dag ser vi fremskritt i dette teknologiske landskapet, med hensyn til størrelse, kapasitet, økonomi og alt det andre som betyr noe.

Og bildene vi har fått av lille LSEV tyder på at her har noen både tenkt og deretter satt seg ned og gjort en gjennomført jobb.

La oss håpe at det, tross alt, blir noe av dette forsøket.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: