Tredjeplass i sesongåpningen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Tredjeplass i sesongåpningen
Møller Bil Motorsport kjørte inn til en tredjeplass i TCR-klassen under lørdagens VLN-løp på Nürburgring. Etter en fantastisk kvalifisering ble det en neglebitende avslutning, og det norske Audi-teamet var kun 0,3 sekunder foran fjerdeplassen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Møller Bil Motorsport, som i år feirer 10 årsjubileum i det tyske langdistansemesterskapet VLN, startet sesongen med lørdagens 4-timersløp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife.

Dagen startet strålende da Kenneth Østvold fra Stange slo til med den fantastiske tiden 08.48 på kvalifiseringen, og dermed sikret pole position i TCR-klassen som denne gangen talte ti deltakere.

Det var også Kenneth Østvold som startet løp i teamets Audi RS3 LMS. Han lå på andreplass da det var klart for første depotstopp og sjåførbytte med Håkon Schjærin fra Flisa.

Uheldigvis oppstod det noe ventetid ved bensinpumpa i forbindelse med depotstoppet, og Møller Bil Motorsport tapte flere sekunder.  

Schjærin lå på femteplass etter depotstoppet, men hadde kommet seg opp på en tredjeplass da det var klart for dagens siste depotstopp og sjåførbytte med Atle Gulbrandsen fra Hamar.

Gulbrandsen var imidlertid jaget bakfra, og etter en gulflaggsone med 60 km/t på den aller siste runden lå plutselig sjåføren på fjerdeplass rett bak det norske Audi-teamet.

Inn mot den aller siste svingen prøvde fjerdemann seg på innersiden av Atle, traff Møller Bil Motorsports Audi, men begge kunne fortsette og det var det norske teamet som berget tredjeplassen, kun 0,3 sekunder foran fjerdeplassen.

- Vi er strålende fornøyd med tredjeplass i dag. Kvalifiseringsrunden til Kenneth var meget imponerende og alle mekanikerne våre har gjort en strålende jobb. Vi hadde ikke alle marginene på vår side i dag, men alt i alt er jeg veldig fornøyd med pallplass i årets første løp, forklarer teamsjef Marius Misfjord. 

Seieren i TCR-klassen gikk til Mathilda Racing med en Seat Leon foran Lubner Motorsport i en Opel Astra, og med Møller Bil Motorsport i Audi RS3 LMS på tredjeplass. Det finske teamet LMS Racing ble nummer fire med sin Seat Leon.

Møller Bil Motorsport er tilbake på Nürburgring for den neste runden i VLN-mesterskapet i juni.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: