Lavere fartsgrense i Frankrike - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Lavere fartsgrense i Frankrike
Fartsgrensen på veier utenfor tettbebyggelse settes ned i Frankrike fra 1. juli. Protestene hagler mot presidenten.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Fra 1. juli blir maksimal fartsgrense utenfor tettbebyggelse i Frankrike redusert fra 90 til 80 km/t. Endringene gjelder ikke på motorveier som har grense på 110 km/t.

Det er president Emmanuel Macron som står bak endringen. Bakgrunnen er at 3456 mennesker i fjor ble drept i trafikken på franske veier. Det er dobbelt så mange som i sammenlignbare land i Europa. De fleste dødsulykker skjedde på store, tofelts veier utenfor tettbebyggelse.

Protestene mot lavere fartsgrenser er kraftige i Frankrike. Det overgår all støy rundt de store streiker blant offentlige ansatte. Disse streikene skal vare fram til 29. juni og ansatte i jernbanen streiker to dager i uka.

Men det er støyen rundt lavere fartsgrenser som er mest kraftig. Regjeringen har pålagt politiet å trappe opp fartskontroller samtidig som bøtesatsene øker. Regjeringens mål er at antall drepte i trafikken skal straks reduseres med mellom 300 og 400 personer.

I tillegg har Frankrike innført meget omfattende promillekontroller. Det skjer særlig etter lunsj, og politiet står ofte oppstilt i rundkjøringer og sjekker bilfører. De sjekker også de som kjører motorsykkel.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: