Audi A1: Neste generasjon A1 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
23 bilder i galleri
Neste generasjon A1
Audi skal snart lansere andre generasjon A1. Her er en lett kamuflert utgave på test.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Da vi sanket informasjon til lanseringskalenderen, fikk vi beskjed om at en ny generasjon A1 skal lanseres mot slutten av året.

I Norge har bilen kun vært solgt som femdørs Sportback siden den fikk en facelift for noen år siden, og interessen for tredørs har vært så begrenset også i andre markeder at Audi nå har besluttet å droppe denne helt fra generasjonsskiftet.

Venter du på ladbar hybrid eller elbil må du også se i en annen retning – det eneste Audi vil tilby i A1 er tradisjonelle forbrenningsmotorer, i tillegg til «milde» hybrider der el-systemet bare er der for å redusere forbruket.

Nye A1 får en mer elegant design enn dagens modell som har sine røtter tilbake til 2010, på tross av faceliften i 2014. Den blir bredere og lavere, og får en mer muskuløs front og en litt lengre akselavstand.

Bilen skal bygges på den lettere og stivere MQ-plattformen og utstyres med adaptivt chassis og LED-lys rund baut.

Mens du i dag må opp i toppmodellen S1 for å få firehjulsdrift, blir quattro tilgjengelig på flere modeller av neste generasjon.

1,0-liters, tresylindrede bensinmotorer i forskjellige effektklasser vil utgjøre fundamentet, mens toppmodellen S1 får en 2,0-liter med rundt 250 hester (dagens har 231 hk).

Det er usikkert om Audi i det hele tatt vil tilby dieselmotorer, men om de skulle gjøre det kan du regne med at disse uansett ikke blir tatt til Norge.

Siden 2010 er det ifølge OFV registrert drøyt 5000 nye A1 i Norge. Interessen var høy med tresifrede antall i 2011 / 2012, men har sunket de siste årene etter hvert som elbilene har gjort sitt inntog blant småbilene.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: