Forbud mot bensin og diesel i UK - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Forbud mot bensin og diesel i UK
Britisk myndigheter ønsker at det fra 2040 ikke skal være tillat å selge biler som går på bensin eller diesel. Forbudet vil også gjelde de fleste hybridbiler.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Foto: By Daniel Case [GFDL or CC BY-SA 3.0], from Wikimedia Commons

Bilindustrien er sjokkert og rystet over forslaget fra den britiske regjeringen som sier at fra 2040 skal alle nye biler som selges i landet ikke forurense. Det inkluderer varebiler og taxi.

Bakgrunnen for planen «road to zero» er nå utvidet til også å gjelde for de fleste hybridbiler. Bare kjøretøyer som kan kjøre minst 80 km uten å forurense blir fortsatt lovlig salgsvare.

Det innebærer blant annet at dagens Toyota Prius ikke lenger vil bli mulig å selge. Det er en av Englands mest solgte personbiler.

Fram til 2040 blir det en overgang til null-utslipps-biler. Byer innfører restriksjoner, og en av de første er London City som allerede i 2020 innfører strenge restriksjoner. De ønsker at alle kjøretøy, inkludert varebiler og taxi skal være utslippsfrie.

Det blir veiprising med sterkt varierende priser avhengig av drivstoffet kjøretøyet bruker.

I dag er 98 prosent av bilene i England enten diesel eler bensin. Myndighetene sier at de fram til 2040 vil innføre «verdens beste incentiver til de som velger biler med null-utslipp».

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: