Mye action i helga - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Mye action i helga
I helgen er det to store arrangement alle motorentusiaster bør være obs på: Vårmønstringen til NSK og Show ‘n Shine med Moldestuket.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Den årlige vårmønstringen til Norsk Sportsvogn Klubb går av stabelen på søndag 13. mai. Som i fjor avholdes det på Fornebu, og med værmelding som peker på 17 grader og delvis skyet (ifølge yr.no, i det minste) bør det ligge til rette for en fabelaktig dag ute for alle motorinteresserte.

Bilene som stilles ut her skal være «sportsvogner», men det er ikke tydelig definert nøyaktig hva som er sportsvogn i NSK. Men generelt snakker vi om biler med to dører, et tydelig moropreg og det NSK-leder Inge Mauseth beskriver som biler som krever litt mer innsats å bruke enn hverdagsbiler.

Som overalt ellers i livet finnes det unntak, og grensene blir nok kanskje litt til underveis, men de aller fleste har nok en gjengs oppfatning av hva som er «innafor» eller ikke.

I år er utstillingsområdet utvidet noe sammenlignet med i fjor, og NSK forventer rundt 1100 utstilte biler, og opp mot tregangen av det på antall besøkende.

Selve utstillingen foregår rundt det gamle kontrolltårnet på Fornebu og Nansenparken, og Porsche-eiere har egen innkjøring til utstillingen (se oversikt i bildegalleriet).

For de besøkende som ikke skal stille ut bil starter det offisielle programmet med åpningstale klokka 11, men det må da være et herlig syn å se alle bilene som kommer kjørende inn allerede fra klokka 8.30, vel?

Programmet i detalj:

9.00-11.00: Innkjøring av deltagerbiler. Klubber samlet mellom kl. 8.30 og 9.30.
10.00-11.00: Opptakt med storband
11.00: Offisiell åpningstale
12.00-12.20 Defilering 1: Utvalgte sportsbiler
13.30-13.50: Defilering 2: Nye sportsbiler
14.15: Kåring av Årets sportsvogn
14.30: Loddtrekning av flotte gaver
15.00: Avslutning

Sjekk også arrangementet på NSKs hjemmesider her.

Annerledes bilshow på Hamar
Om du har en litt annen tilbøyelighet og er mer opptatt av blankpolerte felger, senkede biler i alle fasonger og kanskje en forkjærlighet for «stuk» er Hamar stedet å være.

Moldestuket har siden starten for over 15 år siden opparbeidet seg en solid fanskare, og de siste årene har Show ‘n Shine-arrangementene vært årets høydepunkt for mange.

I år arrangeres SnS, som tidligere, på Hamar. Vikingskipet er stedet, og utstillingen er åpen både lørdag og søndag – så det er fullt mulig å få med seg begge deler.

Utstillingen byr på biler i mange kategorier (Amcar - Gatebil - Bane/driftingbiler - Stance - Euro - Supercars - Exotic - Mc og Trucks), og naturligvis vil flere bedrifter ha stands og demonstrasjoner der inne. Forvent å finne både lakkeringsfirma (blant annet pintripe-spesialisten Richie Chlaszczak), skiltprodusenter og bilpleiefirma på stedet.

Men som alltid: Det er bilene som er hovedattraksjonene, og her spenner det fra et vilt finsk Rolls-Royce-bygg, via en skamkul Volvo V70 ombygd med hjemmebygd facelift og til en unik Corvette Callaway Speedster (en av ti i verden!).

Men den største (nesten bokstavelig også) attraksjonen er kanskje at Moldestuket har fått lov å låne selveste Il Tempo Gigante!

Åpningstider:
Lørdag 12.5: 10:00 - 18:00
Søndag 13.5: 10:00 - 16:00

Inngang: 250,-
Ungdom 10-16: 150,-
Gratis for barn under 10 år.

Sjekk for øvrig Moldestuket.com for mer informasjon.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: