Nytt blad på vei - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Nytt blad på vei
Her får du en smakebit på alle godbitene i nyeste utgave av bladet Bil – på vei ut til abonnentene nå!
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

De deler et tall i modellnavnet, de er begge kabrioleter og de appellerer til de som verdsetter kjøreglede. Men der slutter likhetene. BMW i8 Roadster og Audi R8 Spyder møtes ikke til en tradisjonell duell i den nyeste utgaven av bladet Bil, men heller et slags teknologisk veiskille for dagens og morgendagens sportsbiler. Møtet finner du på side 14.

Et annet veiskille kan Tesla Model 3 sørge for. Vi har vært i California og kjørt bilen som skal sikre Teslas fremtid, og samtidig være elbilen massene kjøper av ren lyst – ikke bare pragmatisme. Hvordan vi opplever bilen er bladets inngangssak.

Strøm og stasjonsvogn
Vi skulle gjerne hatt Model 3 her allerede, men en annen het elbil-nyhet er Jaguar I-Pace. Vi har kjørt den på norsk jord, og fra side 22 finner du fem gode grunner til at vi gleder oss til å se den i fri utfoldelse på norske veier.

Volvo V60 skal ta over der V70-en slapp, og være Volvos virkelige familiestasjonsvogn. Den hete nyheten har vi endelig fått kjøre, og vi liker det vi opplever. Enda et blinkskudd fra Volvo? Det kan virke sånn.

Vi har også kjørt nye Mercedes-Benz CLS. Her er to sylindre erstattet med elmotor, men CLS450 er likevel er veldig trivelig bekjentskap.

SUV-er og lommeraketter
Citroën C5 Aircross kommer til Norge tidlig på nyåret, men vi har allerede fått en sniktitt og prøvekjøring. Når vi først snakker SUV: VW Tiguan er også på prøvekjøringslista denne gang og månedens hovedtest er oppgraderte Lexus NX300h mot helt nye DS7 Crossback.

I kategorien «lommerakett» finner vi Toyota Yaris GRMN. Den hysteriske, lille doningen fremkalte både smil og skuffelse. Smil fordi den er fantastisk, skuffelse fordi Toyota lager så få av den.

Som alltid graver vi litt i teknikkens verden i bladet Bil, og månedens under skallet dreier seg om CVT-girkasser. Hvordan klarer de å variere turtallet helt uavhengig av bilens hastighet? Finn ut på side 62. CVT-entusiastene Subaru har også invitert til en kikk under skallet, les mer om det på side 40.

Bobiler og klassikere
Bobiler er stadig hett i Norge – vi nordmenn kjøper flere av dem enn noen gang før – og vi har fisket frem noen flotte nyheter fra side 42.

Apropos flott: Kjøretøy-samlingen til Johan Benad Ugland i Grimstad er helt unik. Her har han gjennom årene samlet på noe av det flotteste som ruller på norsk jord. Les mer om dette på side 58.

Vi glemmer ikke ungdommen heller, og kollega Winding-Sørensen har vært på visitt i Trondheim for å se på ting som rører seg der. På seks timer fikk han med seg mer enn man kanskje skulle tro. Eco Marathon, Troll-prosjekt og Smørekoppen. Hva alt dette innebærer finner du fra side 46.

En av våre største motorsportstjerner for tiden er en solstråle fra Bergen. Andreas Bakkerud kjemper i toppen av rallycross-VM, men fikk en liten nedtur etter fjorårssesongen da Ford trakk støtten til Ken Block-teamet han var en del av. Hans store nettverk sikret ham likevel en plass i VM, nå bak rattet i en Audi. Hans historie finner du på side 64.

For månedens tilbakeblikk ser vi på Mazda 626 som Youngtimers og møter Dagfinn Fjelddalen, som tilfeldigvis ble 626-entusiast. Hvordan det kan ha seg finner du på side 72. Månedens bruktbil er Volvo V60.

Utgave 8/9 av bladet Bil er på vei ut til abonnentene nå, og er du rask kan du sikre deg et abonnement til superpris gjennom denne linken!

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: