Tesla : Over 500 superladere - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Over 500 superladere
I 2013 installerte Tesla de første superladerne sine. Nå, fem år senere, har de installert over 500 stykker.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Teslas superladere – eller Superchargere, som de selv kaller de – er utvilsomt et viktig salgspunkt for Tesla, og nå har de nådd en milepæl her til lands:

Supercharger nummer 500 er nemlig installert her til lands.

Den nyeste Tesla-stasjonen i Norge er på Arna utenfor Bergen. Her ligger 12 ladere rett ved E16, og inkludert disse 12 har Tesla nå altså passert 500 totalt.

I Europa er det nå over 3200 ladere, fordelt på over 400 stasjoner. Det er ganske imponerende tatt i betraktning at det bare er fem år siden utrullingen av disse laderne begynte. Fra de fem første landene i 2013 er det nå 23 land som har fått Superchargere installert.

Det siste året har intet mindre enn 20 nye ladere åpnet hver eneste uke i Europa.

Det er slike stasjoner som muliggjør ordentlig kontinentkryssing med Tesla – slik vi så i det ville kappløpet mellom en Tesla Model X og en Fiat Panda for to uker siden.

Statistikk fra Tesla viser at bilene deres hyppig brukes på tvers av europeiske landegrenser. En av fem norske Tesla-eiere benyttet seg av Supercharger-tilbudet i Danmark, for eksempel, mens det i Belgia og Østerrike var trekvart av alle Tesla-eiere som tok bilen utenlands.

Blant Superchargerene i Frankrike og Italia er to av fem ladinger utført av utenlandske biler.

Totalt har det europeiske Supercharger-nettverket fasilitert 850 millioner kilometer med Tesla-kjøring, og i snitt kobles en Tesla til en Supercharger ett eller annet sted i Europa hvert tiende sekund.

Her kan du se utviklingen i Supercharger-nettverket fra 2013 og frem til i dag:

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: