Audi : Abt med massivt skyv - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Abt med massivt skyv
Abt, kjent fra Formel E og som Audi-trimmer, har også krysset 1000-hesters grensen nå. Men på en ny og original måte.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Abt har for lengst vist frem sin versjon av Audis sekser, og da mener jeg RS6. De folkene tilhører det mindretallet her i verden som syns 560 hester er litt spedt, så deres versjon yter 730 hk.

Der har de noe de kaller Abt Engine Control (AEC) og et litt annerledes eksosanlegg, og når du kjøper anlegget heter det Abt Power R.

Men nå har de tatt den enda lengre og blandet inn kunnskaper både fra sin egen el-mobil gruppe som de kaller e-Line, og fra bilsport. Det er nemlig Abt som drifter Audis Formel E-innslag.

Les også: Heftige Audier på vei

Den nye RS6-versjonen deres heter RS6-E og da er vel plottet allerede avslørt.

De legger inn en forholdsvis mager batteripakke på 13,6 kWh, og så bygger de inn en ny elmotor inne i drivaksel-tunnelen slik at det kan gis et ekstra skyv til bakhjulene.

Dette skyvet aktiveres ved hjelp av det Abt-folkene kaller en Magic Button, og du trykker ikke på den før du er over 100. Men da kan du til gjengjeld utløse nye 288 hk, slik at samlet er vi oppe på en systemytelse på 1018 hk (og 1291 Nm!).

Her er det ikke noe tull med regenerering av bremsekraft, eller bykjøring bare på strøm – dette er ene og alene er klin rå elektrisk booster som ikke en gang hjelper deg med de latterlige målingene fra null til hundre (hvem bryr seg?), men som gir deg et par ekstra raketter når du har nådd tresifret.

Du får forresten litt hjelp fra andre deler av konstruksjonen også. En bedre aeropakke, senket opphengning og nye 21-tommers felger.

At bilen er foliert slik at det hele skal minne om et kretskort er nok derimot helt uten noen som helst virkning i de hastighetene vi snakker om. Akkurat det mønsteret virker bare sært.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: