Knallhelg for Dennis Hauger

To ganger i løpet av helgen kunne Dennis Hauger entre seierspallen i det britiske Formel 4-mesterskapet. Nå ligger han på tredjeplass i mesterskapet, og leder klart i Rookie-klassen.

Publisert Sist oppdatert

15-åringen fra Aurskog viser virkelig gode takter i sin første sesong i Formel-bil. I helgens tre løp på Snetterton knep han hele 39 poeng inn på lederen av det britiske Formel 4-mesterskapet, Kiern Jewiss, med en seier, en andreplass og en sjetteplass.

Men han var ikke helt fornøyd etter kvalifiseringen.

– Det ble en vanskelig kvalifisering, for den ble rødflagget, og da vi kom på banen igjen var det bare kort tid å gjøre det på. Jeg klarte ikke å få en perfekt runde i den tette trafikken, men det gikk ikke så aller verst, sier Dennis som kvalet inn til tredjeplass.

Men da en konkurrent ble ilagt en straff, avanserte nordmannen til startspor to. Og noen runder ut i løpet klarte han å passere lederen og innta teten. Dermed kunne den norske 15-åringen innkassere sin fjerde seier for sesongen.

Etter løpet ble han ilagt en straff som gjorde at han ble flyttet fem plasser ned på grid’en i helgens andre løp. Dommerne mente Dennis hadde gjort en manøver som kunne utsette en konkurrent for fare.

– Jeg fatter ikke hvorfor jeg fikk den straffen, for det har vært tilsvarende situasjoner der jeg har vært skadelidende uten at noen ble straffet, sier Dennis.

Dermed måtte han start andre løp fra posisjon 11, men han avanserte gjennom feltet og endte til slutt på 6. plass, samtidig som han noterte løpets beste rundetid.

I helgens tredje løp hadde han startspor seks, og igjen klatret han mesterlig gjennom feltet og kunne kjøre inn til andreplass, kun slått av sin teamkollega Jack Doohan.

Det gjenstår fortsatt fire løpshelger i mesterskapet, og allerede om to uker skal Dennis Hauger på ny i aksjon