Volkswagen Arteon: Arteon med nytt blikk - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Arteon med nytt blikk
Volkswagen har gått litt nye veier foran Arteon-lanseringen i USA. De lånte bort bilen til en New York fotograf og stilte ut resultatet i et av de virkelige store bilmuseene her i verden.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Jeg vet ikke om han hadde fått beskjed om å bruke Los Angeles til denne jobben, men han falt i hvert fall ikke for den opplagte fristelsen. 

Finnes det noen bilsnapper i hele verden som skulle gjøre en jobb i LA og som ikke ville velge enten Rodeo Drive eller Mulholland Drive? For ikke å snakke om den utenbys-klisjeen som heter Angeles Crest Highway.

Douglas Sonders gjorde det ikke. Han dro downtown til Lower Grand Avenue sammen med to modeller, Shelby Bay og Krislian Rodriguez og et av de imponerende Phase One XF IQ3 mellomformat-kameraene – 100 megapixler for sikkerhets skyld. 

(Du trodde kanskje Hasselblad var det eneste vi i Norden kunne skryte på oss i retning av avansert fototeknologi? Phase One er dansk og mer enn 25 år gammelt. Hva lærer man ikke på BilNorge.no?)

Dette er sikkert et kamera som passer Sonders godt. Han var en av de tidligste på hel-digital fotografering og har jobbet med mange temaer, mote, portrett, bil – med slik teknikk.

Etter hvert har han jobbet seg mer og mer over i AR og VR for å bygge opp bilder som helt visker ut grensen mellom virkeligheten og muligheten til en digital oppfatning av den samme virkeligheten.

Det er vel kanskje derfor jeg syns den andre delen av denne jobben er den mest spennende. Bildene han tok i et studio som han bygget opp slik at den skulle ha akkurat det samme uttrykket som Bat Bunkersen i Dark Night.

(saken fortsetter)

Men det eneste jeg imidlertid kan si med sikkerhet er at da han tok disse «tekno-vibe og retro-influerte bildene med et snev av klassisk ynde, var fotografen inspirert av 80-tallets synth wave musikk» – for det står i pressemeldingen som følger bildene.

Akkurat der melder jeg meg nok ut, men kan slå fast at bildene ble presentert på det storslagne Petersen Automotive Museum i Los Angeles – første gang Sonders har stilt ut bilder i et klassisk galleri-format.

La meg også slå fast at når Arteon nå skal selges til det amerikanske publikum, ledsages den av en garanti med et av de underligere navnene jeg har opplev i den sjangeren: People First Warranty.

De visste i hvert fall hva de gjorde da de valgte fotograf.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: