Campingvognen dytter elbilen! - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img
4 bilder i galleri
Campingvognen dytter elbilen!
Fremtidens campingvogn har solceller på taket, dytter bilen opp bakkene, kan parkeres via en app på mobilen og lader elbilen din når du står parkert.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Den elektriske utviklingen har også innhentet caravanbransjen. Torsdag åpner den store caravanmessen i Lillestrøm, og en av de store nyhetene i bransjen er en særdeles innovativ campingvogn fra den tyske produsenten Dethleffs.

Den elektriske vognen E.Home Coco er foreløpig en prototyp, men første generasjon av fremtidsvognen Coco vil være utstilt på caravanmessen i hallene ved Norges Varemesse.

– Presset på kjøretøy med fossilt drivstoff gjelder også vår bransje. Det tvinger produsentene til å tenke alternativt, slik vi ser med E.Home Coco. Dette er trolig bare begynnelsen på en rekke innovasjoner innen caravanbransjen. Men det vi ta tid å utvikle løsninger som vi vil se på veiene, sier generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund, Geir Holm.

Caravanbransjen og messegeneral Konrad Sel inviterer denne uken for 23. gang til en messe hvor samtlige haller er fylt opp med bobiler, campingvogner og alt tenkelig utstyr til campingturen.

Og som vanlig er flere store, luksuriøse bobiler på plass. Prislappene er på den dyreste er over 7 millioner kroner!

– Selv om det handler mye om store og flotte bobiler og campingvogner, merker vi en dreining mot lettere og mer miljøvennlige enheter også i vår bransje. Det så vi på den store internasjonale messen i Düsseldorf i august, sier Sel og Holm.

Dethleffs Coco er spydspissen som kan revolusjonere bransjen. Coco-modellen som er utstilt på caravanmessen i Lillestrøm er begynnelsen på en rekke fremtidsvogner. Vognen veier kun 900 kilo og det åpner for bruk med flere biler – ikke minst elektriske. Den er spekket med innovative løsninger, både innvendig og utvendig.

Den elektriske Coco-modellen E.Home vil trolig være klar for det norske markedet i 2020. Vekt er ikke kjent, men med 80 kwh batterier, solceller, motor på begge hjulene og flere innovative løsninger vil den trolig være en del tyngre. Men fordelen er at den bidrar med trekkraft i oppoverbakkene. Nedover lader den seg selv.

(saken fortsetter)

Fakta om Caravanmessen 2018:

•         Arrangeres for 23. gang

•         61 utstillere

•         36.000 kvadratmeter gulvareal utstilling

•         18.000 besøkende i 2017

Innhold:

•         Det aller meste av modeller i det norske caravanmarkedet er utstilt

•         2019-nyheter på plass

•         Alt du kan tenke deg av utstyr og tilbehør til campingturen

•         Oktoberfestival i tysk stil

•         Egen messecamp på Gardermoen, Sjølyst og Bogstad Camping

Åpningstider:

Torsdag 13. september:

Kl. 10.00 – 18.00

Fredag 14. september:

Kl. 10.00 – 18.00

Lørdag 15. september:

Kl. 10.00 – 18.00

Søndag 16. september:

Kl. 10.00 – 16.00

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: