Volkswagen Jetta: Verdens kjappeste Jetta - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
33 bilder i galleri
Verdens kjappeste Jetta
Så vidt meg bekjent har aldri tidligere en Volkswagen Jetta bikket 210 miles. Men nå har det skjedd, akkurat som planlagt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det har blitt noen rekorder på Volkswagen i år, selv om de ikke deltar i rally-VM lenger. Skjønt også der skal de tilbake, med R5 «kundebiler» i den nest grommeste klassen, og hvis ryktene holder vann, med Petter Solberg bak rattet i første løp.

Dersom Petter klarer å gjenta storebror Hennings bragd fra sist helg, kan det jo bli riktig så spennende å følge Rally Spania om en måneds tid.

Men det var rekordene til Volkswagen vi snakket om. Årets viktigste prosjekt var utvilsomt elbilracet opp Pikes Peaks i juni. Der klarte de jo å innfri målene med bravur. 

Men samtidig informerte de om planer som dreide seg om rekordforsøk på saltslettene ved Bonneville i Nevada.

Nå har de gjennomført dette også. Målet var å slå en gammel klasserekord (G/BGC) på 208,472 mph. Og det greide de «med glans», slik at den nye rekorden lyder på 210,16 mph (338,15 km/t).

Les om Volkswagens nye USA-modeller

Nå varter toppsjefen for Volkswagen Group of America, Heinrich J. Woebcken, opp med følgende seierssitat:

– At vi oppnådde dette resultatet på Bonneville er en demonstrasjon av kvaliteten, påliteligheten, kraften og effektiviteten til Volkswagens TSI motorserie og stabiliteten og den aerodynamiske effektiviteten til den nye 2019-modellen av Jetta.

Volkswagen USA skal ganske snart lansere en GLI-versjon av Jetta, med GTI-krefter.

– Rekorden understreker de sportslige egenskapene i Jetta og gir også hint om den kommende GLI-modellen, siden den bruker en modifisert utgave av EA888-motoren som sitter i denne, sier Woebcken.

(artikkelen fortsetter)

Bonneville-spesialistene THR Manufacturing har demonstrert hvilket potensiale som ligger i TSI motorserien fra VW, og hva som er mulig å oppnå med «litt» modifikasjoner av disse.

For meg ser det ut til at det eneste originale som er igjen fra 1,8-liters turbomotoren er blokka og veiva. Ellers har THR modifisert det meste for å hente ut de 600 hestene motoren leverer på benk ved 8000 omdreininger.

Karosseriet ser derimot ut til å være relativt tro mot originalen med en Cd-verdi på eksemplariske 0,27. Men selvsagt er det også her en rekke modifikasjoner.

Chassiset er senket, spesielle felger og dekk montert, og en limited slip differensial montert. Interiøret er strippet og utstyrt med en sikkerhetspakke som inkluderer veltebur, racing-stoler med belter og brannslukningsutstyr. For å stoppe bilen effektivt er det montert fallskjermer.

Scott Goetz – en veteran på Bonneville – som rattet bilen inn til ny rekord, har selvsagt også noen rosende ord å komme med:

– Det var en fantastisk opplevelse å kjøre Jettaen på saltet. Bilen føltes trygg i høy fart. Jeg tviler ikke et sekund på at vi kunne kjørt enda fortere om vi hadde brukt mer boost, men vi er glad for å ha tatt rekorden vi skulle, og så vet vi at bilen har mer å gå på om det skulle trenges.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: