Et nytt merke er født - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Et nytt merke er født
Samtidig som Vietnam presenterte oss for et nytt bilmerke i Paris, kunne Volvo – eller hvem det nå er – fortelle oss at den første «ekte» Polestar er født.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det blir litt vanskelig dette her. VinFast, og Vietnam som produksjonsland, er helt nytt.

Sverige er ikke like nytt som produksjonsland. Og Polestar er ikke akkurat et nytt merkenavn.

Men Polestar har ikke vært et eget bilmerke. I forhold til Volvo har det vært som et slags Cooper i forhold til Mini, eller en slags Lotus i forhold til Ford.

Men nå er altså denne merkevaren som du har funnet på spesialtrimmede og -utstyrte Volvoer i ferd med å bli et selvstendig bilmerke. Og selv om det blir et kinesisk bilmerke, under Volvo-eier Geelys paraply, er den første selvstendige Polestar bilen nå produsert – i Gøteborg.

Det dreier seg om Polestar 1 modellen og det dreier seg om såkalte verifiserings-modeller. Biler som skal brukes i utviklingsarbeidet, biler som skal teste produksjonsmetoder. Biler som skal benyttes til sertifiseringer.

Selv om bilene skal bygges på en fabrikk i Chengdu, delvis designet av norske Snøhetta, skal de første 34 VP-bilene (Verification Prototypes) håndbygges i Gøteborg. 

Blant annet krever karosseriet av karbonfiber en produksjonsprosess som er helt ny for gruppen. Det er mye enklere å fintrimme den teknikken under kontrollerte former i Gøteborg, enn å gå rett til fabrikken med den.

(saken fortsetter)

Vi har sett omrissene av Polestar 1 tidligere, og vi har ofte møtt tidligere designsjef for Volvo, nå toppsjefen for Polestar-satsingen, Thomas Ingenlath.

Han sier at «disse 34 bilene vi skal bygge i Gøteborg nå, vil gi våre teknikere muligheter til å finjustere alle detaljer på bilen for å sikre at Polestar 1 er perfekt når de første eksemplarene leveres ut til publikum fra midten av neste år».

Det vi har sett av Polestar 1 forteller om en lav-volum (med andre ord: dyr!) Hybrid GT med masse elektrifisering (rekkevidde 150 kilometer bare på strøm). Polestar 2 og 3 vil bli høyere volum-modeller (m.a.o. billigere) rene batteri-elektriske modeller og det Thomas Ingenlath kaller fører-fokuserte.

Det betyr i hvert fall – takk og pris – at autonom ikke får noe overtak i første runde.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: