Ford Annet: Ford GT Carbon Series slanket med 18 kilo - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Ford GT Carbon Series slanket med 18 kilo
Carbon-serien av Ford GT kan bestilles fra 8. november, og du har 30 dager på deg før Ford setter strek.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Når Ford for å feire at de øker volumet av supersportsbilen GT med nye 350 eksemplarer i tillegg til de opprinnelige 1000, gjør de det ved å legge til nok en spesialmodell, GT Carbon Series, 18 kilo lettere enn den opprinnelige GT-utgaven, men langt fra så strippet og spartansk innredet som baneversjonen GT Competition.

Dette er slett ikke bare en banebil, men en bil du forholdsvis komfortabelt skal kunne kjøre til og fra banen med.

Vektreduksjonen til 1367 kilo har vært mulig takket være karbonfelger, polykarbonat motordeksel samt eksosanlegg og hjulmutre i titan. Koppholderne er fjernet og oppvaringsboksen mellom setene er borte, men infotainmentet er fortsatt der sammen med klimaanlegget.

Karbonfiber er mer synlig både utvendig og innvendig i bilen.

For ytterligere å skille Carbon Series fra opprinnelig GT leveres bilen med en stripe over panseret, tilgjengelig i de fire fargene sølv, oransje, rød og blå. Fargen hentes også opp i speilhusene og bremsekalliperne.

– Dette er et eksempel på hvordan vi lytter til kunder som gjerne vil ha mer eksponert karbonfiber, men samtidig beholde både radioen og klimaanlegget, sier markedsføringssjef for Ford Performance, Lance Mosley.

Ytelser og pris sier Ford intet om. Den utsolgte førsteutgaven har en 3,5 liters V6-motor med i overkant av 600 hk ytelse. I Norge var bilen priset til 4,7 millioner kroner før avgifter.

For Carbon Series begrenser Ford bestillingsperioden til 30 dager fra 8. november. Langt fra alle som ønsker å kjøpe denne spesialutgaven vil få muligheten til det. Her gjelder ikke først til mølla-prinsippet, men hver enkelt søknad behandles individuelt.

Fra før av ruller det to Ford GT av siste modell i Norge. Kjell Inge Røkke fikk den første og den andre ble for kort tid siden registrert i Stavanger.

Ford gjør altså akkurat det samme som Ferrari, Aston Martin, McLaren, Mercedes, Porsche, for å ha nevnt noen viktige merker med små høyprisede spesialserier til utvalgte kunder.

Små serier fra attraktive merker og med svært begrenset tilgjengelighet styrker merkevare. Jo mer utilgjengelig og dess høyere prisen skrus, jo bedre for produsenten.

Kjøpe seg til CV hos produsenten heter det som betyr at du må ha et visst antall i garasjen allerede for å få kjøpt det nyeste.

Se bare hva Aston Martin har fått ut av Vanquish, en ganske gammel bil, men ved å la Zagato lage noen spesialversjoner, eksempelvis Speedster som akkurat er vist på Oslo Motor Show, og kun bygge den i 28 eksemplarer, kan opprinnelig Vanquish-pris ganges med fire (ex avgifter).

Ford GT, som opprinnelig het GT40 fordi den var 40 tommer høy, vant 24 timers løpet på Le Mans fire ganger på rad fra 1966.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: