Alternativ til bøker - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
33 bilder i galleri
Alternativ til bøker
Selvfølgelig er bøker fremdeles den beste julegaven. Men det hender det dukker opp fristende alternativer. Som disse retro lekebilene fra Candylab.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Vi har vel kanskje opp gjennom årene vist at vi er noen ordentlige suckers for tre-leker. Spesielt når de kan ligne på noe bil-aktig.

Plutselig dukket en ny deltaker opp på avslappings Insta-feeden. Noe stasjonsvogn-aktig, med et enormt panser og med en materialbruk som mer enn antydet at vi var tilbake i Woody-tiden.

Deretter fulgte de opp noe med skikkelige Jeep Wagoner / Range Rover vibber – sågar med et brett på taket, og reservehjul utenpå.

Dette begynte å bli interessant.

En modell hadde plutselig byttet ut brettet med en kano og fortalte meg at den het Aspen. Og så dukket det opp en rå fastback og en typisk funny car.

Det hele kommer fra en amerikansk produsent som kaller seg Candylab og som åpenbart ikke produserer ting rett inn i den mannlige delen av Barbie-målgruppen.

Her er det verken plast eller banale floskler, og det er ingen av disse som koster under 30 dollar. Dette er med andre ord ikke bare kræsj&sleng leketøy.

(saken fortsetter)

Midcentury Americana - Awesome Wood Toys from Candylab Media on Vimeo.

Candylab forteller at de er folk som er opptatt av de praktfulle automotive 60-årene og at de ønsker å overføre noe av dette til disse tre-produktene.

Og som kreative kunstnere – og foreldre (føyer de til) – er de selvfølgelig opptatt av gammeldagse verdier som tradisjoner og godt håndverk. Derfor har de bestemt seg for å kjempe mot forglemmelige leker som ender opp som ubrukelig plast-skrot.

Her vil de skape en serie varige, solide treleker som gir barna muligheter til å skape sin egen historie.

Selv vil jeg, når jeg har fått den rå, plommefargede rod’en jeg har bestilt, sammen med den pastellfargede woody stasjonsvognen (turkis karosseri), gjøre alt jeg kan for å holde dem unna unger. Alt for gromme til å bli lekt med.

Eller…?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: