Enklere å få førerkort - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Enklere å få førerkort
Regjeringen vil gjøre det enklere å få førerkort til lett motorsykkel for folk som allerede har førerkort for personbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

– Lett motorsykkel er et godt alternativ for mange som pendler, og kan bidra til mindre køer, mindre lokal forurensning og lavere behov for parkeringsplasser.

Dette sier samferdselsminister Jon Georg Dale i forbindelse med at Vegdirektoratet sender på høring et forslag som gjør det enklere å få førerkort for lett motorsykkel for personer som allerede har førerkort for personbil.

Det kan også bli enklere å kjøre mopedbil. Det er gjort framlegg om at aldersgrensen for førerkort for mopedbil blir senket fra 18 til 16 år, samtidig som opplæringskravene blir tilpasset den nye aldersgruppa.

De som har førerkort for traktor skal kunne utvide til mopedbil ved å ta et sikkerhetskurs.

– Mopedbiler er et svært godt alternativ til tohjulsmoped, og mopedbiler gjør at 16-åringer kan opparbeida seg kompetanse som kommer godt med når de senere skal ta førerkort for vanlig bil, sier samferdselsministeren.

Også utenlandske arbeidere som trenger førerkort ved kortvarig arbeid i Norge kan få det enklere.

Det er gjort framlegg om å utvide perioden førerkort fra land utenfor EØS kan bli brukt i Norge for personer som oppholder seg her midlertidig, fra tre måneder til seks måneder for de med arbeidstillatelse.

Høringsfristen er 20. februar 2019.

Les flere detaljer hos Vegdirektoratet

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: