Volkswagen : Nytt liv i rusten kjærlighet - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
36 bilder i galleri
Nytt liv i rusten kjærlighet
Det er ikke mange biler som er i daglig drift hos den opprinnelige eieren etter 50 år. En sjarmerende historie fikk entusiaster hos Volkswagen til å yte en innsats utenom det vanlige.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

I desember 1966, i Riverside, California, kjøpte unge Kathleen Brooks en splitter ny Volkswagen Beetle som raskt fikk navnet «Annie».

I 52 år har Annie vært i mer eller mindre daglig bruk, og miles-telleren står etter 51 år på 350.000 – drøyt 560 tusen kilometer. Det tilsvarer fjorten ganger rundt ekvator.

Og Kathleen, som nå er blitt 73 år, kjører fortsatt Annie til jobb.

Da Volkswagen i USA fikk høre om den spesielle relasjonen mellom de to godt voksne damene, bestemte de seg for å gjennomføre et spesielt prosjekt. De tilbød seg å restaurere Annie ved det nordamerikanske hovedkvarteret for Beetle i Puebla, Mexico.

Gjennom de siste 11 måneder har et team på 60 VW-ansatte og trainees restaurert bilen tilbake til originale fabrikkspesifikasjoner – og vel så det.

Nylig ble de to damene gjenforent, og Kathleen fikk møte noen av dem som har restaurert hennes trofaste følgesvenn.

– Vi hører ofte historier om dedikerte Volkswagen-eiere, men det var noe helt spesielt med Kathleen og Annie som vi syntes det var verd å markere, sier Derrick Hatami, visepresident med ansvar for salg og marketing i Volkswagen of America.

– Det var den originale Bobla som startet vår business i USA. Dette er ikke bare en Boble, den er et medlem av familien hennes, og etter all den tid våre ansatte har brukt på dette prosjektet, føler vi at Annie er en del av vår familie også.

(saken fortsetter)

To slitere
Kathleen Brooks arbeider med brystkreft-pasienter og -overlevende og sørger for komfort og kosmetisk stell under behandling og rekonvalesens. Hun har selv overlevd tre runder med brystkreft.

Hun forteller at Annie har vært en god kontaktskaper med Boble-fans og -eiere gjennom femti år, men også «alltid der for meg».

– Jeg har ofte sagt at vi to er så like, for hun er gammel, hun er falmet, hun har skraper og bulker og rust – men vet du hva? Hun bare går videre, sier Kathleen med et smil. – Og så lenge jeg tar godt vare på henne, så fortsetter hun å gå.

Omfattende
Selv om bilen er godt vedlikeholdt, bar den selvsagt preg av alderen da den ble levert til restaurering i Puebla tidlig på året. Rust tvers gjennom gulvet, hjuloppheng, transmisjon og elektrisk anlegg som sårt trengte vedlikehold.

I løpet av 11 måneder i Mexico ble rundt 40 prosent av Annie skiftet ut med nye komponenter, mens 357 originale deler ble restaurert.

For å være sikre på at de fant igjen den originale lakkfargen sjekket teamet inni hanskerommet før de sandblåste hele karosseriet og la på ny lakk.

Enkelte av de nye delene har høyere kvalitet enn de opprinnelige, for eksempel skivebremsene som først ble innført på senere utgaver av Bobla og AM/FM/Bluetooth stereoanlegget som er designet i retrostil for å se ut og føles som de originale radioene fra 60-tallet.

(saken fortsetter)

Bruksbil
Alt elektrisk ble byttet ut, girkassen overhalt og chassiset oppgradert. Motoren ble plukket helt fra hverandre, renset, oppdatert og satt sammen igjen.

Selv setene fikk en spesiell detalj med «Kathleen» og «Annie» brodert i en klassisk Volkswagen font på de nye setetrekkene i skinn.

Ifølge prosjektleder Augusto Zamudio var aldri planen å bygge en perfekt museumsgjenstand, men å sette Annie tilbake i en slik stand at Kathleen kan kjøre henne videre i mange år til.

Da Kathleen Brooks sendte fra seg Annie skrev hun en hilsen til teamet i Puebla hvor hun takket for at de hadde tatt på seg oppgaven, men ba dem stelle pent med Annie mens hun var borte.

Zamudio sier følelsen er gjensidig, og teamet svarte med å sende sin egen beskjed tilbake:

– Dette var en oppgave med mye kjærlighet for oss alle. Det var emosjonelt å sende fra oss Annie etter all den tiden vi har jobbet med henne, men vi er glade for at Kathleen og henne nå kan gjenforenes.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: