Hyundai : Hyundai først med gammelt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img
4 bilder i galleri
Hyundai først med gammelt
Hyundai lager litt vesen av at det faktisk ser ut som de er de første som dropper både nøkler og smartfoner, men lar bilen åpne og starte med fingeravtrykk.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Har ikke telefonen din blitt åpnet med fingeravtrykk de siste 25 årene? Hva er det da som er så utrolig oppsiktsvekkende ved at en bil kan benytte samme teknologi?

Hyundai kan i hvert fall fortelle at de er den første bilprodusenten som sender ut en bil som åpnes og startes uten verken nøkkel eller smart-telefon.

Jeg syns egentlig dette høres helt utrolig ut, men jeg regner med at fabrikken har hatt et lass patentjurister og andre spesialister på jobben, slik at de er sikre når de kommer med denne påstanden.

Fingertupp-sensoren vil finnes på den nye Santa Fe modellen, og det er dørhåndtaket og startknappen som reagerer på berøringen.

Samtidig som en velkjent finger kommer nær sensoren, trer andre tjenere i funksjon, og stiller sete og ratt og speil og infotainment-tilbudet inn til det du har sagt fra at du foretrekker.

Akkurat disse tjenestene skal utvides med tiden, lengdejustering av rattstammen blir for eksempel med på moroa da.

Hyundai har også oppdaget at telefonen din kanskje har problemer med å kjenne deg igjen rett etter at du har kommet ut av dusjen, men de lover at systemet vil forbedre seg selv underveis, slik at den skjerper seg for hver gang du bruker systemet.

Med den type sensorer som brukes er det 1:50.000 sjanse for at den skal lese feil, sier Hyundai.

De sier imidlertid ikke noe om back up dersom bilen nekter å godta fingeren din, eller dersom du har mistet den. (Forresten, det er kanskje nøkler man mister?) Men vi kan vel regne med at det er en nøkkelring eller en smart-phone et sted i bakgrunnen hvis det skulle komme til skarpen.

Jeg går også ut fra at det er en løsning dersom du ber en av vennene kjøre bilen hjem for deg. Og det høres absolutt ut som om dette ikke er noen innertier for bildeling.

Men tilbake til utgangspunktet. Den første fingeravtrykk-telefonen var vel Motorolas for 8-9 år siden? Da er det vel på tide at man snart tar andre biometriske parametere i bruk for å vekke en bil til live.

Iris-gjenkjenning – den starter hvis du ser hardt på den. Eller gammeldags stemmegjenkjenning med avtalte kodebetegnelser. Fingeravtrykk er da sååå 2010?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: