Oslo-Stavanger med hurtigladere - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Oslo-Stavanger med hurtigladere
Et nettverk av hurtigladere er nå på plass på strekningen Oslo-Stavanger. Bak satsingen står to kjente aktører.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Elbilister vil for første gang få muligheten til å kjøre mellom Oslo og Stavanger og kun benytte seg av Ionitys lynladere på Circle K stasjoner langs strekningen. Det ble markert med et åpningsarrangement på Circle K E18 Ringdalskogen tirsdag 9. april.

Ionitys 350 kW hurtigladere er plassert på Circle K-stasjoner langs E18 ved Larvik, Lillesand og Flekkefjord. Dermed er strekningen mellom Oslo og Stavanger beredt for både dagens og kommende elbiler med høyere ladefart.

– Circle K ønsker å være den foretrukne ladedestinasjonen for elbiler. Åpningen av den første langdistansekorridoren sammen med Ionity er et viktig steg for å gjøre det enklere for elbilistene på flere måter, sier Hans-Olav Høidahl, Skandinavia-sjef for Circle K.

– Vi er strålende fornøyd for å jobbe med Circle K for å utvikle lynlading langs de norske hovedveiene. Ionity er lidenskapelig opptatt av å gjøre e-mobilitet til en realitet, og dette er et viktig steg i utviklingen av et pan-Europeisk ladenettverk. Det å ha en partner som Circle K på laget gjør en reell forskjell, sier Marcus Groll, Chief Operating Officer Ionity.

Circle K og Ionity inngikk samarbeid i 2017 og ruller for tiden ut 350 kW ladere som kan lade både dagens og neste generasjons elbiler på en rekke Circle K stasjoner i Europa.

Med effektnivåer på opptil 350 kW vil ladetiden kunne reduseres betydelig (avhengig av batterikapasitet).

Europeisk utrulling
Circle K har per nå seks stasjoner med Ionity ladere i sitt norske nettverk, og fem nye stasjoner vil få tilsvarende ladere innen kort tid.

Videre har Circle K ladere fra Ionity på fem stasjoner i Danmark og tre i Sverige. Flere nye ladere vil bli rullet ut i løpet av de nærmeste månedene.

Innen 2020 planlegger Ionity å bygge ladere på 400 stasjoner langs de største europeiske motorveiene. 60 av disse er planlagt sammen med Circle.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: