KNA-tips for trygg påskeutfart - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
KNA-tips for trygg påskeutfart
Påsken står for døren med mange muligheter for hyggelige opplevelser. KNA gir noen nyttige tips som er gode å ta med på veien.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er mange som erfarer reisen til påskefjellet som en øvelse i stressmestring, køkultur og familielogistikk. I tillegg stiller mye trafikk spesielle krav til skjerpede sjåfører.

– Ved å gjennomføre noen enkle forberedelser vil turen til påskefjellet kunne bli både tryggere og hyggeligere, sier Børre Skiaker, generalsekretær i KNA.

– Skal du forflytte deg over større avstander med bil de neste dagene bør du forsøke å nyte reisen, slappe av og ta tiden til hjelp. Selv om man opplever kø og mye trafikk på veiene, er det ingen grunn til at utfarten ikke skal kunne være en fin opplevelse, legger Skiaker til.

KNA anbefaler alle bilister å tenke gjennom følgende før de tar fatt på årets påskeutfart:

  1. BIL: Er bilen turklar? Sørg for at du har dekk som passer til føreforholdene. Og husk reglene for bruk av piggdekk. Gjør også unna drivstoffylling, oljesjekk og fylling av spylervæske i god tid før avreise.
  2. BAGASJE: Pakk bilen slik at du kan gjennomføre en bråstopp, uten at det fører til skade på fører eller passasjer. Legg den tyngste bagasjen i bunnen og lettere myke ting øverst.
  3. SKIBOKS: Husk at skiboksen er til lette gjenstander og kan ta liv dersom den løsner fra
  4. biltaket.
  5. RUTEVALG: Vær smart, velg kjøretidspunkt og rute som gir deg minst mulig kø og stress. Har du elbil bør du også gjøre deg kjent med lademulighetene langs veien.
  6. KJØRING: Se langt fremover og legg inn tid til en pause underveis. Hold avstand til bilen foran. Og følg trafikken.
  7. FØRER: Bruk sikkerhetsbelte og påse at alle passasjerer gjør det samme. Ta også av deg ytterjakke og bytt til lette sko - da blir kjøreopplevelsen bedre og sikkerheten høyere.
  8. BARN: Forbered barna på at turen vil vare lenger enn normalt. Planlegg også aktiviteter som kan underholde barna underveis uten å forstyrre føreren.
  9. VEIHJELP: Meld deg inn i en bilistorganisasjon og få veihjelp dersom det skulle oppstå problemer med kjøretøyet lang veien.
  10. FJELLOVERGANGER: Ta med spade, kjetting og varme klær. Litt mat og drikke og nok drivstoff er også å anbefale, særlig om du skal over fjelloverganger
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: