Høyt tempo for Dennis Hauger - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
14 bilder i galleri
Høyt tempo for Dennis Hauger
Dennis Hauger demonstrerte i helgen at han blir en mann å regne med når status for årets tyske og italienske mesterskap i Formel 4 skal gjøres opp. Den første løpshelgen i Tyskland ble imidlertid en ganske variert opplevelse resultatmessig.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

16-åringen fra Aurskog var utvilsomt blant de raskeste gjennom hele helgen, og alt tyder på at Dennis stortrives i sitt nye team, nederlandske Van Amersfoort Racing. Han noterte topp resultater under den frie treningen fredag og satte beste tid i begge kvalifiseringene.

Men Dennis gjorde en feil i den siste frie treningen som kostet ham dyrt og som han neppe kommer til å gjøre flere ganger – han kjørte for fort under rødflagg, og det kostet ham ti plasseringer på startoppstillingen i Race 1 så han måtte starte fra spor 11 i stedet for pole position.

Her finner du vår samleside for Dennis: http://bilnorge.no/dennishauger

Men Dennis er en tøff fighter som aldri gir opp så lenge det er mulig å kapre plasseringer. Han sto for løpets suverent beste prestasjon og avanserte hele åtte plasser slik at han kunne entre nederste trinn på seierspallen etter løpet.

– Tempoet hadde vi utvilsomt inne hele helgen. Jeg syns straffen for feilen under trening var vel tøff, men det er sånt jeg må leve med. Jeg fikk en bra start og gikk for en best mulig plassering, sier Dennis.

– Jeg hadde nok den riktige typen kontrollert aggressivitet og foretok en mengde forbikjøringer. Jeg var den eneste med så mange passeringer i helgen, og det på en bane hvor det egentlig er vanskelig å kjøre forbi. Så jeg var fornøyd med å avansere til tredje fra 11. plass på startgrid’en.

Dette er et av de mest spennende løp denne skribenten har sett på år og dag, og det er vel verd å bruke en halv time på YouTube for å se løpet i opptak (se under artikkelen). Dennis kjørte forbi alle steder det var mulig, og i tillegg på steder det ikke skulle være mulig!

Søndagens løp skulle by på nye utfordringer. Løpet startet bak Safety Car grunnet mye vann på banen, og da starten gikk var Dennis litt for hissig på grøten:

– Race 2 gikk under varierende værforhold. Jeg skled av banen tidlig i løpet og havnet bakerst i feltet. Banen tørket etter hvert opp og vi kjørte i depotet mens Safety Car var på banen for å skifte til slicks. Dessverre var vi for sent ute med skiftet slik at det var umulig å få en god plassering, sier Dennis som endte på 14. plass.

I søndagens siste løp var det resultatene fra Race 2 som bestemte startoppstillingen, så Dennis startet helt nede fra 14. startspor. I tillegg måtte han benytte samme dekkene som i fredagens løp.

– Dekkene var litt slitne etter fredagen, men jeg taklet situasjonen. Så ble jeg truffet bakfra av en konkurrent, ble snurret rundt og fikk en punktering. Jeg måtte i depotet og skifte dekk, og kom tilbake på banen en runde bak lederbilen.

– Jeg tok meg forbi mange konkurrenter, men utgangspunktet var selvsagt håpløst, konstaterer Dennis Hauger som endte dette løpet på 15. plass.

Han oppsummerer helgen slik:

Vi hadde farten inne, jeg vet jeg gjorde noen feil og var litt uheldig, men det var mange gode opplevelser jeg tar med videre. Det er første runde i det italienske mesterskapet neste helg, så jeg holder fokus og forholder meg rolig, for det er en lang sesong, sier Dennis.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: