Porsche : Nedtellingen er godt i gang - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Nedtellingen er godt i gang
SPIONBILDER: Her er en nærmest umaskert utgave Porsches kommende elbil knipset nær hovedkvarteret i Zuffenhausen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Taycan skal presenteres i andre halvår, og alle solemerker indikerer at det vil skje på den store bilutstillingen i Frankfurt (IAA) i september. Da rekker den så vidt ut til forhandlerapparatet innen årsskiftet.

Det er ingen grunn til å tvile på at Taycan blir en ekte Porsche med de sportslige egenskaper som gjør deres biler så unike. Så å kalle den en konkurrent til Tesla Model S blir en smule misvisende, skjønt det fins jo ikke så mange andre sedaner å sammenligne den med.

Les også: Her er Porsches andre elbil

Det snakkes om en rekkevidde på over 500 WLTP-kilometer, 0-100 på 3,5 og 0-200 på under 12 sekunder.

Det mest spennende og banebrytende er likevel ladetiden. Porsche skal benytte et banebrytende 800 volt-system, i stedet for 400 V som benyttes i de fleste elbiler i dag. En stor fordel med dette er superrask lading – i løpet av et kvarter har du «fylt» batteriene til 80 prosent.

Dette krever selvsagt dedikerte ladestasjoner som er i stand til å levere strømmen så raskt – noe Porsche fronter sammen med flere andre produsenter gjennom Ionity-samarbeidet

Prototypen på bildene er bare lett kamuflert slik at vi kan avsløre en del detaljer. Blant annet er både front- og baklyktene ukamuflert (selv om det er «faket» andre lykter rundt dem for å forvirre oss).

Vi ser at fronten, inkludert lyktene, er svært lik den vi ble kjent med gjennom Mission E Concept, og det er grunn til å anta at det vil gjelde resten av bilen også. Med unntak av dørene som her er konvensjonelle - ikke omvendt henglsede uten B-stolpe slik de var på konseptet. Trolig er det vi ser her en nær produksjonsklar modell.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: