Toyota : En smak av fremtid - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img
1 bilder i galleri
En smak av fremtid
Toyota har i dag bekreftet at de vil være med videre i WEC hvor Le Mans er det grommeste løpet på kalenderen. Men fra 2020 blir det med en helt ny bil etter et nytt regelverk.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Under fjorårets 24-timersløp fikk vi vite at FIA ønsker mer virkelighetsnære biler enn de rare / stygge prototypene som har regjert LMP-klassen i årevis

De vil ha biler som ser mer ut som en vanlig bil, og de ønsker samtidig å kutte budsjettet for deltagelse i serien dramatisk.

Toyota viste i samarbeid med FIA frem en prototyp på hva slags biler de snakket om. Og FIA nevnte sågar Aston Martin Valkyrie og McLaren Senna som eksempler på biler de godt kunne tenke seg å ha med. Eksklusive og dyre, men uansett mer realistiske enn dagens prototyper.

På Le Mans i dag har Toyota bekreftet at de fortsetter i serien basert på det nye reglementet som innføres høsten 2020. Bilen får en hybrid drivlinje med rundt 1000 hestekrefter og skal ha tilsvarende ytelser som dagens prototyper.

Toyotas nye racerbil skal baseres på prototypen GR Super Sport, som også blir tilgjengelig i gateversjon. Begge bilene er nå under utvikling i Toyota City i Japan og ved motorsportavdelingen i Köln.

Etter å ha vært eneste bilprodusent i toppklassen de siste to årene håper Toyota å få skjerpet konkurranse slik at de kan konkurrere mot mer etablerte sportsbilprodusenter i fremtiden.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: