Ford tar ungdommen på alvor - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
19 bilder i galleri
Ford tar ungdommen på alvor
For tredje år på rad er Ford Motor Norge klar med kjørekurs for unge. Arrangementet kjøres på Rudskogen Motorsenter til høsten.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Mer enn 700 norske ungdommer har allerede gjennomført Fords gratis kjørekurs, Ford Driving Skills For Life

For tredje året på rad inviterer selskapet unge sjåfører mellom 18 og 26 år med førerkort til en lærerik og morsom dag på Rudskogen Motorsenter 19. og 20. oktober.

– Den store interessen vi har hatt for dette kurset viser at norsk ungdom er opptatt av trafikksikkerhet og ønsker å bli tryggere sjåfører. Unge som nettopp har tatt førerkort er den klart mest ulykkesutsatte trafikantgruppen vi har, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

– Mange av ulykkene skyldes manglende erfaring, og uoppmerksomhet i trafikken. Ved å gjennomføre vårt kjørekurs får de unge kjenne på situasjoner de kan oppleve i trafikken og få hjelp av våre instruktører til å håndtere dem på best mulig måte, fortsetter han.

Seriøse aktører
Kurset blir gjennomført i et tett samarbeid med Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) og forsikringsselskapet If, og er et internasjonalt kursopplegg som bare i år blir avholdt i 43 land over hele verden.

Mer enn 1 million unge har siden 2003 gjennomført kurset som er kostnadsfritt for deltagerne, inklusive bevertning.

– Vi vet at et opplæringskurs kort tid etter at de unge sjåførene har fått førerkort er et tiltak som gjør dem tryggere i trafikken. Det er dessverre en tendens til at mange unge føler seg utlært når de har fått førerkortet. Det er de ikke, sier informasjonssjef i ATL, Jan Harry Svendsen.

– Dette, i kombinasjon med et ungdommelig overmot, skaper farlige situasjoner. På kurset lærer de unge i praksis hvor farlig distraksjoner, fart og uoppmerksomhet er. Det gjør dem tryggere som sjåfører, sier Svendsen.

Utsatt gruppe
I fjor omkom 17 unge mennesker i aldersgruppen 18 - 26 år i trafikken. 88 ble meget alvorlig eller alvorlig skadd i trafikkulykker, ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Ifølge Statens Vegvesen skyldes 3 av 10 dødsulykker i trafikken uoppmerksomhet.

En gjennomgang fra If viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at personer under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn personer over 25 år.

Farlig distraksjon
– Spesielt mobiltelefonen har blitt en utfordring for konsentrasjonen til unge sjåfører. Fra våre egne undersøkelser vet vi at det er nesten dobbelt så mange unge som sender SMS, surfer eller gjør andre ting med mobilen mens de kjører bil, sier informasjonsdirektør i If Skadeforskring, Jon Berge.

– På kurset får de unge kjenne på hvor distraherte de blir når de bruker mobilen bak rattet. I fjor så vi at dette var en aha-opplevelse for mange. De trodde rett og slett de hadde bedre kontroll når de fiklet med mobilen i noen få sekunder, sier Berge.

Mens 2 av 10 nordmenn oppga at de bruker mobilen mens de kjører bil, er andelen i aldersgruppen 18-29 år hele 39 prosent.

Ford Driving Skills For Life utfordrer de unge på alt fra fart til distraksjon. De får også prøve utstyr som simulerer narkotikabruk, promille, bakrus og ikke minst hvordan det oppleves å kjøre når man er overtrøtt.

Målet med programmet er å utvikle ferdigheter til å gjenkjenne farer, håndtere bilen, vurdere avstand og hastighet.

– Kurset gir deltakerne muligheten til å kjenne på kroppen hva bilkjøring kan by på av utfordringer. Det hele skjer i trygge rammer med profesjonelle instruktører. Dessuten er kurset bygd opp på en måte som vi vet deltakerne synes er både lærerikt og morsomt, så her er det bare å melde seg på. Erfaringen fra tidligere år har lært oss at det fort fylles opp, oppfordrer administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Det er også opprettet en egen hjemmeside hvor deler av programmet kan gjennomføres digitalt. Det består av videoer, spørsmål og øvelser som kan utføres i praksis.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: